Служебното правителство одобри проект на споразумение между Агенцията за ядрено

...
Служебното правителство одобри проект на споразумение между Агенцията за ядрено
Коментари Харесай

Стиснахме си ръцете с гърците за енергетиката

Служебното държавно управление утвърди план на съглашение сред Агенцията за нуклеарно контролиране на България и Гръцката комисия по атомна сила за оперативно известяван при нуклеарна повреда и съдействие в региона на регулирането на нуклеарната сигурност и радиационната отбрана, като основа за водене на договаряния. Това оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Подписването на съглашението е инициирано по взаимно решение на двете страни за оперативно известяван при нуклеарна повреда и задълбочаване на партньорството сред двата регулиращи органа в характерните за нуклеарното контролиране области.
-->
Проектът на Споразумението планува обмяна на информация при положение на повреда в нуклеарните уреди на двете страни, както и на експертен опит при лицензионнатаи контролна активност в региона на потреблението на атомна сила за мирни цели и в региона на регулирането на дейностите по ръководството на радиоактивни материали, в това число тяхното превозване и безвредното им предпазване.

Решението няма да влияе върху държавния бюджет, осведомиха от кабинета.

В края на април Министерски съвет одобри тригодишен проект за осъществяване на Националната тактика за развиване на човешките запаси в нуклеарната сфера, напомни Българска телеграфна агенция. Приетият проект за осъществяване на националната тактика за развиване на човешките запаси в нуклеарната сфера дава опция на заинтригуваните страни в лицето на държавните институции,образователната система и промишлеността да работят взаимно и координирано за реализиране задачите на документа.

Източник: БТА
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР