Служебното правителство няма вина за това дали дългът скача, дали

...
Служебното правителство няма вина за това дали дългът скача, дали
Коментари Харесай

Донев: Служебното правителство укроти темпа на инфлацията

Служебното държавно управление няма виновност за това дали дългът скача, дали лихвените проценти по дълга се повишават, дали инфлацията нараства. Служебното държавно управление укроти темпа на инфлацията и това ще се почувства в идващите месеци. Пикът е доближат и следва намаляване.

Това съобщи служебният министър председател Гълъб Донев пред бТВ.

Ужасяващо беше това, което заварихме в енергетиката . В момента имаме най-ниските цени за газ в Европа, за ноември цената ще бъде под 200 лв., акцентира Донев и съобщи, че когато няма медиатори във веригата на доставки на енергийни източници, нещата се случват.

Ако не беше служебното държавно управление, интерконекторът с Гърция нямаше да се случи на 1 октомври . Това е най-съвременният газопровод в света, съобщи Донев и напомни галактическите, по думите му, цени за газ през септември, които са преодолени посредством обезпечените транспарантни процедури.

Вариантът за две цени на тока е доста отдалечен вид. В момента се работи и това, което ще предложим на Народно събрание като законопроект, е да създадем по този начин, че бизнесът и гражданите/домакинствата да имат идентични разноски за отопление на електрическа енергия, газ или Топлоелектрическа централа – да знаят, че цената ще бъде една и съща, без значение от това какъв енергоизточник са избрали. Няма да има двойни цени, съобщи служебният министър председател и посочи още, че всеки бизнес ще бъде подкрепят.

Относно признатата от Европейския парламент с огромно болшинство през днешния ден резолюция, с която се приканват държавите-членки да разрешат на България и Румъния да се причислят неотложно към Шенгенското пространство за свободно пътешестване, Донев разяснява: България от дълго време трябваше да бъдем пълновръстен член на Шенгенското пространство.

Изминалите на 2 октомври избори бяха почтени и транспарантни, заключи служебният министър председател и изрази вяра да не се организират постоянно избори.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР