Служебното правителство на Румен Радев разшири дерогацията върху горивата. Нещата

...
Служебното правителство на Румен Радев разшири дерогацията върху горивата. Нещата
Коментари Харесай

Илиян Василев: Служебното правителство на Румен Радев разшири дерогацията върху горивата

Служебното държавно управление на Румен Радев разшири дерогацията върху горивата. Нещата навлязоха още по-надълбоко, когато служебното държавно управление реши ние да не съблюдаваме възприетия таван от 60 $ за барел. Това е същинският проблем. Това сподели нощес някогашният български дипломат в Москва и енергиен специалист Илиян Василев в предаването „ 120 минути " по бТВ.

Той акцентира, че цената, на която ние внасяме нефт, е над 70 $ за барел. Според него дебатът за дерогацията би трябвало да се води в Министерския съвет, а не в Народното събрание.

„ В тази игра с дерогацията, с изключение на помислите ние да спрем приходите на Путин от войната, има и игра на доста други хора, които се специализираха в реекспорт на горива. В момента, в който рафинерията има проблеми, то ще прекъсне и износът и търговията с горива. Проблемът с дерогацията е освен суровият петрол, а това, че ние внасяме този недопечен петрол на доста високи цени ", изясни Василев.

Той разяснява и оповестената от Русия предупредителната зона в Черно море. Припомни, че това се е случило на 18 юли, когато изтече срокът за възобновяване на зърнената договорка. „ Фактически през вчерашния ден те са ни предизвестили за удължение на тоя 10-дневен период. Те споделят, че това е предупредителна зона, т.е. могат да вършат учения, само че задачата на това упражнение е не толкоз да се проведат учения. Това е военно-политически акт, с който се дефинира зона, навлиза се в непозната икономическа зона и се цели да се нарушат вероятностите и чувството за бизнес през тези стопански зони ", изясни Василев.

На процедура Русия желае да прекъсне филантропичния кулоар и евентуалното обновяване на износа на зърно от Украйна.

„ Ердоган в

НАТО в Черно море не може да проектира цялата си мощ, тъй като Конвенция от Монтрьо стопира Алианса ", уточни той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР