Служебното министерство на финансите изкара притеснителни данни към края на

...
Служебното министерство на финансите изкара притеснителни данни към края на
Коментари Харесай

Александър Иванов, ГЕРБ-СДС: При запазване на досегашните бюджетни политики ни чака огромен дефицит

„ Служебното министерство на финансите изкара притеснителни данни към края на август. При опазване на бюджетните политики, които бяха гласувани до момента, за идната година държавната хазна ще има потребност от финансиране в размер на 12 милиарда лв.. Което е голям недостиг по отношение на Брутният вътрешен продукт – към 7%. “ Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria депутатът от ГЕРБ-СДС Александър Иванов. Той разяснява днешната среща на парламентарно показани партии по покана на „ Българска социалистическа партия за България “.

„ Това е в нарушаване на всички критерии за непоклатимост в Европейски Съюз, което заплашва първо действието на страната и обезпечаването на главните пера. Когато хазната не може да подсигурява естественото действие на страната и стопанската система, тя би трябвало да ги събере по някакъв метод. Най-честият подобен е посредством издаване на дълг, само че виждаме че при последните излъчвания пазарите не са отворени към това да дават пари на българската страна. И в случай че дават такива средства, е на доста висока рента “, разясни той.

 
Ние се отзовахме на поканата на сътрудниците, поради една значима тематика – какви политики ще организира страната и по какъв начин ще се одобри държавен бюджет. Защото той е извънредно неотложен – Законът за обществените финанси гласи, че до края на този месец би трябвало да има импортиран бюджет в Народното събрание.
„ За страдание процедурата ще бъде усложнена заради разноските, насъбрани в предходните бюджети. Наследството на „ смяната “ ще са едни големи дефицити за държавните финанси през идващите години “, счита депутатът.

„ Не постигнахме консенсус, с изключение на по нашето предложение да изслушаме служебния финансов министър в границите на тази парламентарна седмица – да даде настояща информация за положението на държавната хазна и може би какво да чакаме до края на месеца като концепция какъв бюджет ще бъде импортиран. Защото по него би трябвало да почне работа актуалното Народно заседание “, уточни представителят на ГЕРБ-СДС.

„ Политическите сили би трябвало да стартираме необятен спор. Защо се стигна дотук е ясно – това е наследството на една недалновидна, за мен разхайтена, бюджетна политика. И доста популизъм от последните няколко Народното събрание и най-много от постоянното държавно управление, което беше на „ Продължаваме промяната “, уверен е Иванов.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР