Служебният вътрешен министър се извини за репликата си срещу бТВ.

...
Служебният вътрешен министър се извини за репликата си срещу бТВ.
Коментари Харесай

Бойко Рашков се извини за думите си към Биляна Гавазова и Златимир Йочев

 Служебният вътрешен министър се извини за репликата си против бТВ. Във вторник той разгласи, че би отстранил водещите на утринния блок Биляна Гавазова и Златимир Йочев. Рашков бе сърдит от присъединяване си в малкия екран ден по-рано, по време на което водещите го разпитваха за уволненията в Министерство на вътрешните работи.

" Видях какво не би трябвало да бъде публицистиката, оправдавам се за израза. И евентуално методът, по който Гавазова и сътрудник водеха предаването, е доходна активност, тъй като аз чувах в техните уши техническите средства, с които им споделяха какво тъкмо да ме питат...Аз не се сюрпризирам за какво България е 112-то място по независимост на словото. Ако съм притежател на тази телевизия, мигновено ще ги отстраня от водещата роля в предаването ", съобщи той при присъединяване си в БНР сутринта.

В последващата си изява в предаването " Алтернативата " той изясни, че съжалява. " Съжалявам, просто скърбя ", сподели Рашков. Междувременно бТВ излезе с позиция, в която съобщи, че е тревожно длъжностни лица от всяко държавно управление да нападат публицисти. Въпреки извинението Рашков продължава да твърди, че водещите не са се държали професионално.

" Защото ми се стори, че това не е публицистика, това е нещо друго. От може би 30 години контактувам с ваши сътрудници публицисти, с които съм в доста положителни връзки и постоянно съм се отнасял с почитание към тази специалност. Но сходно отношение, на каквото се натъкнах, в никакъв случай до момента не съм забелязвал, това беше повече от обидно ", съобщи той на въпрос за какво е произнесъл тези думи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР