Служебният социален министър определи като несправедлива опцията минималната пенсия да

...
Служебният социален министър определи като несправедлива опцията минималната пенсия да
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Не е справедливо минималната пенсия да се увеличава много

Служебният обществен министър дефинира като несправедлива опцията минималната пенсия да се усили до 370 лева, както оферират някои политически обединения в Народното събрание.

„ Този вид ще докара до това хора с друг застрахователен принос да получават идентични пенсии. Това е незаслужено и ще засегне половината български пенсионери “, разгласи Гълъб Донев в изявление за предаването „ Лице в лице “.

Слежубното правтилество предлага минималната пенсия да се усили от 300 на 340 лева

Относно образеца с двама учители от Благоевград, единият с отпусната през 2000 година пенсия от 120 лева и другият, който се е пенсионирал преди две години със 730 лева той разяснява: „ Няма остарели и нови пенсии, има пенсии, които са отпускани при разнообразни правила и по разнообразни закони. Сега със закон не можем да променим нещо, които е работило преди 20 години, тъй като няма да е заслужено “.

Относно оптималният застрахователен приход, който сега е 3000 лева, Донев счита, че той гладко би трябвало да бъде повишаван с наклонност да изчезне.

Министърът подсети, че в актуализацията на бюджета не се предлага повдигането му, макар предлагането оптималната да стане 1500 лева

Според него от последваща година обаче той би трябвало да бъде нараснал и да е сред 3200 лева до 3600 лева, с цел да може и оптималната пенсия да нараства и в един миг да отпадне таванът на пенсиите.

Гълъб Донев разгласи, че от 15 септември стартира изплащането в цялостен размер на помощите за отопление – 523 лева Очаква се тази година право на такова подкрепяне да имат към 300 хиляди души, или с 20% от предходната година.

Гледайте целия диалог във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР