Служебният регионален министър отговаря на въпросите на бТВ в седмицата,

...
Служебният регионален министър отговаря на въпросите на бТВ в седмицата,
Коментари Харесай

Регионалният министър заяви, че българите не трябва да се притесняват, дори от силно земетресение

Служебният районен министър дава отговор на въпросите на бТВ в седмицата, в която се случи огромната трагедия в Турция. Вследствие се отключиха и страхове за строителството в България.
Всичко по тематиката: Земетресението в Турция и Сирия 346
" Ще се направи разбор за какво се стигна до бедствието в Турция. Сградите в България от 1987 година насам, изключително с правилниците, които се вкарват през годините, се пресмятат за сеизмичните райони - какъвто е София, по девета степен. Не би трябвало да се тормозим даже при сходно мощно земетресение. Винаги качеството на строителството е сериозна тематика ", разяснява той. 

" Нормата в България е самостоятелният строителен контрол да следи целия развой на самото строителство, да основава документи и актове за строителните действия, които се правят ", уточни министър Шишков.

" От строителството в София, върху което в действителност имам наблюдаване, се съблюдават разпоредбите. Предполагам, че по този начин е в цялата страна. Дори да има някакви частични отклонения, то няма да са в такива мащаби. Надзорите ревизират градежите ", уточни още той.

" Всяка постройка има характерна структура. Когато някой стартира да прави ремонт, съседите реагират. Етажната благосъстоятелност е тази, която би трябвало да управлява преустройствата на жилищата ", означи служебният министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР