Служебният премиер Гълъб Донев прие почетния караул, след което беше

...
Служебният премиер Гълъб Донев прие почетния караул, след което беше
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Връх Шипка е свято място, което не търпи нечисти думи и недостойни постъпки

Служебният министър председател Гълъб Донев одобри почетния часовой, след което беше отслужена заупокойна молитва в памет на починалите воини от Великотърновския митрополит Григорий.

Празничните прояви на историческия връх Шипка започнаха с концерт пред Паметника на свободата.

" Българската независимост има собствен връх и той се назовава Шипка. Всяка педя земя тук споделя трагичната история на българската независимост, пропита с кръвта и саможертвата на предците ни ", съобщи служебният министър председател на формалните тържества на връх Шипка по случай 145-ата годишнина от Освобождението на България.

" Връх Шипка е свято място, което не търпи нечисти думи и недостойни действия. Връх Шипка е място, в което се стъпва като в храм, с религия в сърцето, самоуверено, само че безшумно, тъй като под нозете ни стоят костите на опълченците, които през август 1877 година браниха този връх до финален мирис. Днес, когато честваме 145 години от Освобождението на България, ние се прекланяме пред паметта на хилядите знайни и незнайни българи, които изправени пред избора - независимост или гибел, избраха България. Помним и в никакъв случай няма да забравим хилядите воини, които в Руско-турската освободителна за нас война отдадоха живота си за нашата независимост ", акцентира министър председателят Гълъб Донев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР