Служебният премиер Гълъб Донев обяви, че се подготвя проектобюджет за

...
Служебният премиер Гълъб Донев обяви, че се подготвя проектобюджет за
Коментари Харесай

Дали? Гълъб Донев внася бюджет 2023 в края на април

Служебният министър председател Гълъб Донев разгласи, че се приготвя проектобюджет за 2023 година, който Министерският съвет ще внесе в Народното събрание до края на април, в случай че няма определено постоянно държавно управление.

" В случай, че в този миг - в края на април договарянията за сформиране на държавно управление към момента не престават, ще осъществим и тази наша отговорност ", сподели Дончев

" Освен това след конституирането на 49-то Народно събрание ще внесем на вниманието на народните представители редица основни законопроекти, свързани с преодоляването на финансовите и социално-икономическите проблеми на хората ", добави той.

Преди ден президентът Румен Радев загатна че този път няма да бави процедурата по връчването на проучвателните мандати за сформиране на държавно управление. Първият мандат отива в ръцете на ГЕРБ, която завоюва изборите. Партията на Бойко Борисов сигурно няма да може да разчита на поддръжката на “Продължаваме смяната “, която разгласи, че няма да поддържа кабинет на ГЕРБ. 

" Искам да прикани партиите да не губят и ден. Нека не чакат да се завъртят мандатите и тогава да мислят по какъв начин да се сформира държавно управление. Още от през днешния ден този развой би трябвало да върви. Аз мисля, че партиите към този момент са в разговор, тъй че да търсят устойчива формула за сформиране на държавно управление ", сподели Радев пред публицисти в първия си коментар след изборите в неделя.

Той разгласи, че ще издаде указа за свикването на новото 49-о Народно заседание незабавно след формалното оповестяване на резултатите от вота, само че не уточни на коя дата ще е първото съвещание на Народното събрание.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР