Служебният правосъден министър Янаки Стоилов настоя да не се допускат

...
Служебният правосъден министър Янаки Стоилов настоя да не се допускат
Коментари Харесай

Командироват служителите от Бюрото по защита към НСО и ГД Охрана

Служебният правосъден министър Янаки Стоилов настоя да не се позволяват никакви разтърсвания в работата на Бюрото за предпазени очевидци . Коментарът си той направи, откакто ревизира по какъв начин работи Бюрото, което публично към този момент мина в Министерство на правораздаването.

Стоилов изрази задоволството си, че към този момент Бюрото за предпазени очевидци е в Министерство на правосъдието като вторичен разпоредник. Въпреки това служебният правосъден министър е уверен, че политически напън няма да има .

Към сегашния миг ще се командироват чиновници от ГДО , само че Стоилов отхвърли да каже какъв брой тъкмо ще бъдат командированите с мотив за елементи, които биха разкрили сензитивна информация. Почти няма напуснали хора от Бюрото , само че има други, които са командировани в НСО - става въпрос единствено за няколко души.

Той увери, че няма никакви компликации, които да са непредодолими а хората, които работят в Бюрото имат качества, с които да извършват своите задания - основно функционалността на подзащита.

Стоилов не чака да зародят проблеми със отбраната на очевидците . Ръководството се планува да бъде рационализирано с правила.

Янаки Стоилов уточни, че за идната година би трябвало да се предложи нов бюджет, касаещ главните разноски на бюрото.
 Стоилов и Гешев разискаха преместването на Бюрото по отбрана
Стоилов и Гешев разискаха преместването на Бюрото по отбрана

Правосъдният министър не чака усложнения по отношение на защитата на основния прокурор

Припомняме, Бюрото по отбрана на застрашени лица по отношение на наказателно произвеждане с бюджет към министъра на правораздаването.

Малко преди разпускането на 46-ото Народно събрание депутатите одобриха Бюрото по отбрана към прокуратурата.

Звеното беше под управлението на основния прокурор от 2014 година, като преди този момент бе към Министерство на правораздаването. През март месец тази година в Конституционния съд бе импортирано за пояснение против разпореждания от текстовете в Закона за правосъдната власт, с които структурата получи полицейски пълномощия. Именно чиновници на Бюрото по отбрана с цел да търсят документи по отношение на следствието против една година преди този момент.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР