Служебният министър-председател Гълъб Донев не е историк, а и във

...
Служебният министър-председател Гълъб Донев не е историк, а и във
Коментари Харесай

За състава на Освободителната армия през 1877-78 г. отново, накратко:

Служебният министър-председател Гълъб Донев не е историк, а и във ФБ има недостиг на историческо мислене. Имперските ползи на Русия са безспорни. Знаем, че всички империи завоюват, т.е. окупират, или «освобождават» - при съвпадане с волята на болшинството локално население.

През 1877 година очевидно войната е била избор на съветския император и на интелигенцията към него (военна, цивилни интелектуалци и прочие, включително с волжско-български произход). Преди 146-150 година Той и тя (интелигенцията) са били безспорно доста повече в течение на цивилизационния принос на Българиите към ПИСМЕНОСТТА, за съветската просвета, цивилизоване и държавно устройство, за транспониране на религията посредством Византия, демографията (Волжките Българии даже единствено, в състава на империята) и прочие Висшето управление на армията се е състояло от съветски дворяни със славянски имена, само че болшинството от офицерството са с неславянски имена. «Натирени» от Царя-Бащица с обосновката: щом толкоз обичат Русия, вместо да изкупуват корупционно дворянски трофеи, да потвърдят привързаността си като воюващи офицери. Като изключим измежду тях имената Тотлебен, и пославянчени като Столетов, у нас в Царство България са увековечавани обекти с названия с съветски /и/ славянски имена като граф Игнатиев, генералите Гурко, Драгомиров и Скобелев; Аксаков, (волжско български корени), Паренсов, Радецки, Калитин и прочие Не и имена от императорското семейство като великият княз Николай Николаевич (вероятно поради социализма), на полуруси или чужденци на съветска работа: Криденер, Цимерман, Деп, Арнолди, Каулбарс, Ернрот, (поради славянофилската вълнá преди над век може би).

Обикновените воини са елементарни безимотни имперски селяни, до 1861 година публично крепостни. Но в обширните империи процесите са инертни и мудни. На процедура анулацията на крепостничеството в Русия или на робството в Съединени американски щати (1863-65 г.) се осъществят след десетки години. Докато едвам през XXI век Щатите се снабдяват за първи път с цветнокожи президент и секретар по защитата, а Русия с министър на защитата тувинец/чукча. Междувпрочем и през ВСВ Москва е защитавана от казахи, а в този момент в Украйна, съгласно казионните ни медии, пехотинците са основно чеченци, чукчи, татари, с изключение на спецназ и екс-военни диверсанти. И огромна част от годните за военна работа руснаци по всякакъв начин се пробват да избегнат военната готовност.

Ако са правилни цифрите, с цената на починалите 30 хиляди българи през 1877-78 г, измежду които мнозина от 12-те хиляди български опълченци, надали бихме се освободили сами както ни убеждават платените нагаждачи и демагози, страдащи от вродено незнание или от когнитивна констипация (= мозъчен запек, медиц.). Сред 66-те хиляди жертви на Руската империя, най-вече крепостни селяни, е разумно и оправдано преобладаващата част да са били от южните й и близки до Българското землище райони, т.е. настояща Украйна, Бесарабско, Молдова. Дори от сегашен Беларус и Кавказ, само че не и от отдалечените Централна, Североизточна и Северна Русия. Освен 2-те хиляди финландци, за които се допуска по-висока степен на цивилизованост при прехода през съветски земи. Но това не подхожда на платените хамелеон-ибрикчии, които без познания пробват да пренапишат историята, напълно заобикаляйки ролята на Русия. Засега не се сещат по какъв начин да нарекат тогавашните «велики» сили – без Русия – НАТО.

Поклон пред паметта на всички жертви на агарянско-башибозушкия геноцид и на всички хайдути-поборници, бунтовници, четници, въстаници, опълченци и герои в Освободителната ни война!

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо`. Подскажете на вашите другари в Ловеч кого да поддържат!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР