Служебният министър на външните работи Николай Милков заяви, че очаква

...
Служебният министър на външните работи Николай Милков заяви, че очаква
Коментари Харесай

Външно: Очаква се резолюция на ЕП в подкрепа на приемането ни в Шенген

Служебният министър на външните работи Николай Милков съобщи, че чака през днешния ден Европейският парламент да излезе с нова резолюция в поддръжка на приемането на България и Румъния в Шенген, която да се утвърди с голямо болшинство и да предложи на Съвета на Европейски Съюз да ратифицира участието ни в шенгенското пространство.

Скоро у нас следва посещаване на задачата за инспекция на България. Към момента Нидерландия отхвърля да излъчи собствен представител в задачата.

" В комисията специалисти са номинирали 15 страни, измежду които Франция, Германия, Швеция, Дания - страни, които до неотдавна можехме да квалифицираме като " не изключително въодушевени " за участието ни в Шенген. Стои, обаче, открит въпросът с назначението на специалисти от Нидерландия. Отказът им ни кара да сме в непрекъснат разговор с тях. Считаме, че тяхното безучастие може да е обвързвано с алтернатива те да не признаят изводите на комисията, още повече като се има поради и предходни техни оценки, че обсегът на деяние на задачата е повърхностен. Ангажиментът им за присъединяване би бил причина те да работят за сполучливата задача на комисията. ", сподели Николай Милков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР