Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов пое поста от Тодор

...
Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов пое поста от Тодор
Коментари Харесай

Атанас Запрянов: В МО ще надграждам върху добрата основа

Служебният министър на защитата Атанас Запрянов пое поста от Тодор Тагарев, съобщи кореспондент на БГНЕС.


" Постигната е добра основа, върху която да надграждаме. Ще работя по същия метод, до момента в който пристигна време за нов министър в постоянен кабинет. Не можем да си позволим два месеца и половина безвремие ", сподели Запрянов. Той означи нуждата от разрешаване на казуса с недоокомплектоването в Българската войска.

Запрянов даде обещание продължение на поддръжката и помощта за Украйна.

" Битката в Украйна е борба и за нашите национални ползи. Максимално би трябвало да осигурим организацията по превозването на към този момент декларираната помощ ", акцентира служебният министър на защитата, като изясни, че би трябвало да бъде разисквана опцията и за нова директна военна помощ.

Като едно от целите посоки той дефинира справедливия избирателен развой.


" Стратегическият преход в отбранителната политика би трябвало да продължи ", безапелационни бяха и някогашният, и новият министри.

От своя страна Тагарев съобщи: " Запрянов е извънредно умел. Надявам се да продължим да вършим дилемите в изискванията на война на нашите източни граници в Черно море ".

" 10 месеца са и доста, и малко. Доволен съм от разбирането от кабинета " Денков " по въпросите на защитата. Кабинетът извърши уговорката за повишение разноските по защитата. За тази година имаме 4,6 млрд лева - нарастване с 1/3 като % от Брутният вътрешен продукт ", регистрира Тагарев.

Той означи като триумфи развиването на бойната група на НАТО в България, съглашение за разминаране на Черно море с Румъния и Турция, плана за закупуване на бойни машини Страйкър и други /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР