Служебният министър на икономиката след проверка ще поиска оставки в

...
Служебният министър на икономиката след проверка ще поиска оставки в
Коментари Харесай

Министърът на икономиката ще иска оставки в Съвета на директорите на ДКК

Служебният министър на стопанската система след инспекция ще изиска оставки в Съвета на шефовете на ДКК. Това се случва след решението за освобождението от служба на изпълнителния шеф Ваня Караганева.

Даниела Везиева съобщи пред " По света и у нас ", че е извършено нерегламентирано съвещание на трима членове на Съвета на шефовете, което опонира на всички правни правила и вътрешни правила, тъй като не е било оповестено авансово, не са известени всички членове, не са били посочени дата и час, както и дневен ред.

" Изнася се някаква информация, която от всичко, което чета на пръв взор, си е чисто оперативна и аз, с цел да съм съответна и безусловно откровена и транспарантна, съм поискала инспекция по изнесената информация, тъй че да се съпоставят документите и да се види дали това има някаква честност или няма такава. Проверката ще е по документи, сътрудниците ми сега са я поискали, чакат я в днешния ден и до два дни ще излезем със мнение по изнесените осведомителни данни ", сподели служебният министър.

Тя съобщи, че сред министерството и ДКК няма връзка на нужното равнище.

" От наша страна и от страна на министерството няма и нотка отвращение за работа, в противен случай. Ние сме доброжелателни, желаеме да работим в една и съща посока, само че в посока на смяна на модела, който е бил построен в ДКК. Всичко това, което виждаме от през вчерашния ден, ни демонстрира, че нашите старания в последните месеци очевидно не желаят да бъдат признати като верния метод на ръководство и че се пробва да се резервира остарелият модел ", уточни Везиева.

Министърът сподели, че не може да отговори за какво е взето решението за освобождение на изпълнителния шеф.

" Това, което знам е, че тя е видяла някакви рамкови съглашения, които съгласно нея не са задоволително цялостни, ясни и съответни и желае да промени рамковото съглашение за юридическите услуги. Такъв акт обаче от нейна страна не е подписван, това е единствено на фаза разбор и инспекция от финансовите контрольори. Защо обаче тази информация е изнесена по този метод аз не мога да отговоря, само че подобен акт на изпълнителния шеф няма за подписани контракти и последствия от тях. Заради всичко това, което те са изнесли и то по този метод неточен, некоректен, непрогледен, след инспекцията ще желая оставката на тримата членове на Съвета на шефовете ", сподели още министърът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР