Служебният министър на икономиката Никола Стоянов отговори на Корнелия Нинова

...
Служебният министър на икономиката Никола Стоянов отговори на Корнелия Нинова
Коментари Харесай

Стоянов за плащанията в Дубай: Случайност или подготвяна предварително схема?

Служебният министър на стопанската система Никола Стоянов отговори на Корнелия Нинова за заплащанията от „ Кинтекс “ към офшорна компания в Дубай. Той пусна своята позиция с обява в обществената мрежа Facebook.

Ето и целия пост на Стоянов:

„ Пред българската стопанска система има редица провокации, които са наша първостепенна грижа. Важно е обаче и обществото да има истината за нещата, които заварваме в институцията. Затова през днешния ден ще си разреша да отговоря на предходния министър на стопанската система и промишлеността, която обществено се е похвалила, че заплащанията от „ Кинтекс “ към офшорна компания в Дубай, са направени след края на мандата ѝ.

Припомням – на 2 август аз поемам ръководството на Министерството на стопанската система и промишлеността. По това време управленията на сдруженията под шапката на институцията са назначени от предходния министър. В момента, в който формалната промяна на властта  е осъществена, все едно по външна команда, се задейства огромна скица:

На 1 юли ДКК подписват контракт с адвокатско сдружение за по 3 хиляди лева на месец без алтернатива за преустановяване без обезщетение. На 4 август „ Кинтекс “ подписват абонаментен контракт със същото адвокатско сдружение за по 6 хиляди лева на месец. По-рано към този лист е прикачено и „ Ел Би Булагрикум “.

На 7 юли изпълнителният шеф на ДКК си дефинира сама обезщетение от 6 заплати, в случай че бъде освободена.

На 2 август ВМЗ разпорежда на външен реализатор узаконяване по ISO за над 100 хиляди лева

На 5 август Кинтекс превеждат към 800 хиляди лева на офшорна компания в Дубай.

На 8 август, без търг и конкурс, ВМЗ превеждат 3 млн. лева задатък на строителни компании. Сключват общо обвързване за завода за 6 млн. лева

Разбира се, множеството от тези неща (формално) са отвън мандата на предходния министър. Случайност или подготвяна авансово скица? “



Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР