Служебният кабинет се отчете за работата си през последните близо

...
Служебният кабинет се отчете за работата си през последните близо
Коментари Харесай

Янев: Актуализацията на бюджета е успех за служебния кабинет

Служебният кабинет се регистрира за работата си през последните близо четири месеца. Кабинетът беше назначен от президента Румен Радев на 11 май. Това е вторият служебен кабинет в границите на президентския му мандат.

Премиерът Стефан Янев посочи, че служебните министри са изпълнили поръчката си да ръководят транспарантно, отчетно и професионално. " Надявам се и резултатите да са забележими за всички български жители ", сподели той. По думите му, би трябвало да се регистрира фактът, че служебното държавно управление е работело в една " невиждана политическа конюнктура ". " Всички ние сме очевидци по какъв начин 45-ото и 46-ото Народно заседание не съумяха да излъчат държавно управление, което допуска, че от на следващия ден ще имаме нов длъжностен кабинет. Задачите, които стоят пред страната, ще бъдат изпълнявани в сходен дух и по сходен метод. Добрата вест е, че от взаимната ни работа с 46-ото Народно заседание се постигна актуализация на три значими бюджета за страната ", добави Янев.

Той позволи, че най-вероятно има и рецензии към работата на министрите, само че би трябвало да се регистрира фактът, че по време на тяхното ръководство са актуализирани и пенсиите. 

" Служебното държавно управление показва един нов метод на работа и съумя да покаже недъзите на съществуващите практики в изразходването на обществени средства. Продължихме работата и по Националния проект за възобновяване и устойчивост – с акцент да подобрим неговите параметри там, където е належащо ", посочи министър-председателят. Той регистрира, че стопанската система е в напредък, а дейностите на кабинета са били ориентирани към отбрана на ползите на българския бизнес. Стана ясно, че има още работа по проекта, но премиерът се надява напълно скоро той да бъде импортиран в Брюксел, а първите заплащания да дойдат до края на годината.

" Опитахме се да създадем структуриран метод за работата на администрацията в Министерски съвет. Тук към този момент има положителни основи, за да създадем взаимовръзки с другите администрации, тъй че да се работи по-бързо ", изясни Янев. 

Премиерът акцентира, че под негово управление са извършени две съвещания на Съвета по сигурност. А в областта на външната политика са били предпазени ползите на страната по тематиката за Северна Македония, само че е демонстрирана и диалогичност към съседите ни. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР