Служебният кабинет предлага забрана на политическата и партийна дейност в

...
Служебният кабинет предлага забрана на политическата и партийна дейност в
Коментари Харесай

Предлагат забрана на политическата и партийна дейност в училище

Служебният кабинет предлага възбрана на политическата и партийна активност в учебно заведение. Това плануват промени в Закона за предучилищното и учебното обучение, утвърден на днешното съвещание на Министерския съвет. На работа педагозите би трябвало да са политически неутрални. Изискването би трябвало да важи и за началниците и чиновниците в Регионалните ръководства на образованието, се показва в плана.

Предложението на Образователното министерство за законодателни промени е предизвикано от голям брой случаи, при които чиновници от Регионалните ръководства на образованието вземат участие интензивно в партийни мероприятия по време на предизборни акции, в това число в качеството на претенденти от името на партии и обединения. В системата на образованието са основани забележими зависимости от политическо и партийно естество.

Подобни действия могат да изместят професионалното начало при ръководството на просветителната система и да доведат до неприемливо политическо въздействие върху учителите и учениците, се показва в претекстовете към плана.

С друго свое решение служебното държавно управление спря построяването на нов държавен комплекс на територията на „ СОФИЯ ТЕХ ПАРК “ от „ Държавна консолидационна компания “. Междуведомствена работна група към министъра на стопанската система, в която ще вземат участие всички заинтригувани ведомства ще проучва нуждата и целесъобразността от строителството на нов държавен комплекс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР