Служебна ангажираност на вещото лице е наложило отлагане на делото

...
Служебна ангажираност на вещото лице е наложило отлагане на делото
Коментари Харесай

Отсъствие на вещото лице отложи делото за шатрите на ресторант „Хоризонт“

Служебна ангажираност на вещото лице е наложило отсрочване на делото за шатрите на ресторант „ Хоризонт “ във Варна, оповестиха за Moreto.net от Административния съд в морската столица.

На днешното правосъдно съвещание по делото, формирано против издадено позволение на Гл. проектант на Варна за слагането на 10 броя преместваеми обекти в региона на ресторант „ Хоризонт “, съдът рапортува и одобри доказателствени претенции.

Поради служебна ангажираност на вещото лице и невъзможността му да участва на съвещанието, съдът дефинира нова дата за идващото правосъдно съвещание, на 24 октомври 2023 година от 15.30 ч.

Moreto.net напомня, делото бе формирано по митинг на Районна прокуратура – Варна, с което се желае оповестяване на незначителност на Разрешение №1/18.01.2022 година на Гл. проектант на Община Варна, с което е позволено на „ Овърсайз - Хоризонт “ АД слагането на 10 бр. преместваеми обекти, ситуирани на територията на два поземлени парцела в Приморски парк, м. Салтанат, гр. Варна.

Припомняме, при започване на м. май тази година съдът назначи спомагателна съдебно-техническа експертиза по делото с преместваемите обекти на Хоризонт.

Допълнителните експертизи би трябвало да дадат отговор на въпроси, свързани с това, дали парцелите, в които са сложени преместваемите обекти, попадат в Зона А, според Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. Вещото лице би трябвало да откри и по кое време са сложени въпросните преместваеми обекти.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР