Службите, ангажирани с разследването на убийството на двама души, открити

...
Службите, ангажирани с разследването на убийството на двама души, открити
Коментари Харесай

Службите са установили първо извършителите, а след това и кои са двамата убити край Негован

Службите, ангажирани с следствието на убийството на двама души, открити във водоем до софийското село Негован преди 10 дни, са стигнали първо до възможните причинители на закононарушението и чак по-късно са открили кои са жертвите. Това сподели министърът на вътрешните работи Младен Маринов на ексклузивен брифинг пред Техническия университет в столицата. Край образователното заведение е открит револвера, с който е осъществено убийството на мъжа и дамата, които нямат родствена връзка и най-вероятно са съпрузи или са живеели дружно, посочи Маринов.

Зам.-главният прокурор Иван Гешев, който също участва на спонтанната конференция, сподели от своя страна, че все още са задържани двама души, като в началото те са арестувани за 24 часа. Те са мъже от София на 44 и 39 години. Единият от тях е лежал в пандиза. Двамата се познавали с жертвите от към година и половина като са правили ремонтни действия в жилището им в кв. " Иван Вазов ". Именно в него е осъществено и двойното ликвидиране.

Гешев сподели още, че претекстът за закононарушението е алчен. По първична информация хипотетичните причинители на убийствата са търсели скъпи движимости и пари.

До откриването на двамата се е стигнало, откакто дъщерята на убития мъж е споделила на своя позната, че не се е чувала от дълго време с родителите си, с които не била в положителни връзки. След това нейната другарка е подала сигнал до столичната полиция и по този начин следствието се насочила в избрана посока.

Директорът на Главна дирекция " Национална полиция " Христо Терзийски посочи, че били прегледани над 11 хиляди покупко-продажби за парцели, в които са били намесени възрастни хора. Проверени са били и невзети пенсии от последните 4 месеца. Това не дало никакви резултати и поради това полицията е решила да популяризира фотоси с доказателства, измежду които облекла на жертвите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР