Службата за сигурност на Украйна (ССУ) каза днес, че е

...
Службата за сигурност на Украйна (ССУ) каза днес, че е
Коментари Харесай

Украйна заловила група убийци от руското военно разузнаване

Службата за сигурност на Украйна (ССУ) сподели през днешния ден, че е заловила ударна група на съветското военно разузнаване (ГРУ), виновна за опит за ликвидиране на чиновник на украинското военно разузнаване преди втория тур на президентските избори, съобщи Ройтерс.

Въпросът по какъв начин да се работи към Русия заема водещо място преди гласуването в Украйна в неделя. Украинският президент Петро Порошенко показва себе си като висшия главнокомандващ, от който страната има потребност, с цел да бъде предпазена.

Ръководителят на ССУ Васил Хрицак съобщи на конференция в Киев, че седем членове на съветската група са били арестувани и упрекнати, а осми човек е арестуван тази заран.

Двама от членовете на групата са съветски жители, сподели украинският боен прокурор Анатолий Матиос. По думите му те са офицери от съветското военно разузнаване (ГРУ). Другите шестима са украинци.

По-рано ССУ заяви, че е заловила групи на съветските специфични служби.

"Задържаните са забъркани в опит за ликвидиране на чиновник на разследващата работа на украинското министерство на защитата... в Киев през април ", сподели Матиос.

Той съобщи, че групата е сложила бомба под автомобила на мъжа, която избухнала прибързано, ранявайки съществено един от упрекнатите.

ССУ популяризира видеозапис на случая, на който се вижда по какъв начин мъж слага бомба под автомобил, след което избухва огромен гърмеж. Записът демонстрира мъж, който лежи на болнично легло, а част от дясната му ръка липсва, да споделя, че е руснак, роден в Москва.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР