Службата за сигурност на Украйна е задържала агент на ФСБ

...
Службата за сигурност на Украйна е задържала агент на ФСБ
Коментари Харесай

В Запорожие задържаха руски агент 007, предавал данни за партизани в окупираните територии

Службата за сигурност на Украйна е задържала сътрудник на ФСБ в Запорожие, който е предавал на врага информация за партизани в окупираните територии и местонахождението на тайници с муниции на Въоръжените сили на Украйна, оповестява УНИАН.

Според СБУ дамата е пристигнала в града легендирана като доброволец, само че в действителност е изпълнявала дилемите на Руската федерация за идентифициране на дислоцирането на части от Въоръжените сили на Украйна.

Отбелязва се, че тя е била гражданин на краткотрайно окупирания Поховски регион на Запорожка област, където е вербувана от специфичните служби на Руската федерация при започване на пълномащабното навлизане в Украйна.

„ Получила указания за осъществяване на разследваща и подривна активност в региона, тя се прикрива като се показва за локален доброволец. Във краткотрайно окупираната територия посредством персоналните си връзки е събирала данни за членове на партизанското придвижване на юг, нужни за бъдещото им идентифициране “, се споделя в изказването.

Според СБУ идната вражеска задача на сътрудника е била да откри контакти с украински бранители за определяне на местата на дислокация и придвижване на части от Въоръжените сили на Украйна, поради което тя е напуснала краткотрайно окупираната територия в Запорожие.

„ Тя е възнамерявала да съобщи получените координати, както и данни за числеността на персоналния състав и техниката на Силите за защита, на окупатора посредством особено основан неизвестен канал в Telegram. Въпреки това чиновниците на СБУ навреме са я разкрили и обезвредили сътрудник 007 “, се споделя още в изказването.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР