Службата за контрол на чуждестранните активи към Министерството на финансите

...
Службата за контрол на чуждестранните активи към Министерството на финансите
Коментари Харесай

САЩ налагат санкции на турски компании - каква е причината

Службата за надзор на задграничните активи към Министерството на финансите на Съединени американски щати - OFAC, глоби редица физически лица и компании от Турция. Причината за крутите ограничения е съмнение, че бизнесът на глобените подкрепя Иран в опитите за разработка на нуклеарна стратегия, написа BakanInsight.

Всъщност, глобени са три мрежи за доставки, основани в Иран, Оман, Турция и Германия, които са помогнали на Иран да създаде ракетни, нуклеарни и отбранителни стратегии.

" Чрез комплицирани секрети мрежи за доставки Иран се стреми да достави нарушители по целия свят с оръжейни системи, които подхранват спорове и рискуват живота на безчет цивилни ", съобщи заместник-министърът на финансите за тероризма и финансовото разузнаване на Съединени американски щати - Брайън Нелсън.
 Съединени американски щати и Европейски Съюз слагат в
Съединени американски щати и Европейски Съюз слагат в " черен лист " част от бизнеса в Сърбия

Санкционирани са както компании за експорт, по този начин и физически лица

По думите му Съединените щати ще продължат да употребяват нужните принадлежности, с цел да разрушат тези мрежи и да държат виновни страните и бизнесите, които подкрепят за разпространяването на безпилотни самолети и ракети в Иран.
 Снимка 631249
Източник:

Компаниите, основани в Турция и глобени от Съединени американски щати включват Tit Uluslararasi Nakliyat Deri Tekstil Gida Sanayi Ve Ticaret Limited Sirketi (Uluslararasi), Gokler Dis Ticaret Limited Sirketi (Gokler), Mahmut Gok Skies Petroleum Dis Ticaret (Skies Petroleum), DM Gold Kiymetli Madenler Anonim Sirketi (DM Gold) и Klas Kimyasal Urunler Ticaret Limited Sirketi (Klas Kimyasal). Освен тези компании персонално е глобен и Махмут Гьок - шеф на Gokler.

Друг турски жител - Хидает Каноглу, също е изправен пред наказания от Съединени американски щати. Тези физически лица са упрекнати в даване на материали, артикули и услуги и за софтуерна поддръжка за нуклеарния и отбранителния бранш на Иран.

Съединени американски щати насочиха предизвестие и към други, които биха могли да работят със глобените лица и компании.

" Лицата, които вземат участие в избрани транзакции с посочените субекти, могат сами да бъдат изложени на наказания. Освен това, всяка задгранична финансова институция, която умишлено улеснява забележителна транзакция или дава обилни финансови услуги за някое от посочените субекти, може да бъде обект на наказания от Съединени американски щати ", оповестяват от американското Министерство на финансите.

Съединени американски щати неведнъж се насочват към организации, за които се твърди, че поддържат нуклеарния и отбранителния бранш на Иран. През февруари турската компания Ted Teknoloji беше глобена за доставка на американски технологии на Иран.
 Новият максимален задграничен вложител в Иран е Русия
Новият максимален задграничен вложител в Иран е страна от БРИКС

Товарооборотът сред двете страни за 2023 година е достигнал съвсем 5 милиарда долара
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР