Службата в една от най-престижните казарми на британската армия май

...
Службата в една от най-престижните казарми на британската армия май
Коментари Харесай

Боклуци и плъхове: как всъщност живеят кралските гвардейци на Чарлз III

Службата в една от най-престижните казарми на английската войска май не е толкоз привлекателна, колкото наподобява. В мрежата се появиха фотоси, които развенчават всевъзможни легенди за дворцовия разкош. На фотосите потребителите виждат купища отпадък, задръстени и мръсни хладилници, непочистени тоалетни и течащи уреди - всичко това в емблематичните казарми Уелингтън, които са на по-малко от 300 метра от Бъкингамския замък.



Уелингтънските казарми са дом на пет от най-известните армейски полкове: Coldstream, Grenadier, Irish, Scottish и Welsh Guard. Тези бойци са призовани да пазят суверена и кралските дворци от 1660 година до наши дни. А директната отбрана на Негово Величество не е единственото обвързване на гвардейците – те се смятат за знак на Обединеното кралство и са снимани от милиони туристи от целия свят, до момента в който стоят на стража пред Бъкингамския замък и двореца Сейнт Джеймс, облечени в цялостно военна униформа. Обратната страна на гвардейската работа обаче разочарова почитателите на монархията.

Неприемливите условия в казармите в Уелингтън са изключително объркващи заради основната роля, която гвардейците изиграха в интервенция „ Лондон Бридж “, проектът за погребението на Елизабет II. Стотици бойци, които вървяха в погребалната върволица на кралицата предишния септември, са живели на това място, а осем души от 1-ви батальон на гренадирската армия, гвардейците на кралицата, които носеха ковчега на Нейно Величество, показвайки впечатляващо хладнокръвие, също прекарали часове наред там в навечерието на погребението.
Източник: elle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР