Службата по трудови и социални въпроси на Министерство на труда

...
Службата по трудови и социални въпроси на Министерство на труда
Коментари Харесай

Информационен ден за трудовите и социалните права на български граждани се проведе в Берлин

Службата по трудови и обществени въпроси на Министерство на труда и обществената политика към Посолството на България в Берлин организира информационно-консултативен ден по отношение на трудовите и обществените права на българските жители в Германия.

Събитието, проведено в съдействие с Берлинския съвещателен център за миграция и заслужен труд – БЕМА, се състоя на 2 юни. В него участваха  представители на Националния застрахователен институт и Националната здравноосигурителна каса.

Българските жители получиха информация и самостоятелни съвещания за техните права и отговорности на пазара на труда в Германия. Акцент беше подложен върху използването на разпоредбите за съгласуване на схемите за обществена сигурност във връзка с парични компенсации за безработица, пенсии за напреднала възраст. Обсъдени бяха и въпроси, свързани с командироването на служащи, опциите за независима претовареност, здравно обезпечаване.

В рамките на събитието се организира полемика и обмяна на опит сред специалисти на българските институции и представители на немски консултативни центрове, оказващи подпомагане и поддръжка на българските мобилни служащи в Германия по трудови и обществени въпроси.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР