Службата на специалния прокурор, която разследва Доналд Тръмп за боравенето

...
Службата на специалния прокурор, която разследва Доналд Тръмп за боравенето
Коментари Харесай

Тръмп е опитал да изтрие запис по делото за секретните материали

Службата на специфичния прокурор, която проверява Доналд Тръмп за боравенето му със строго поверителни документи в дома му в Мар а Лаго в Уест Палм Бийч, щата Флорида през вчерашния ден повдигна нови обвинявания против някогашния президент, като добави и трети обвинен към делото, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Разширеният обвинителен акт включва още три обвинявания против Тръмп. Едното е за съзнателно задържане на информация за националната защита, а другите две са за възпрепятстване на правораздаването поради опит „ да се изтрият видеозаписи от камери за наблюдаване в клуб Мар а Лаго през лятото на 2022 година “, заяви службата на специфичния прокурор Джак Смит.

Електронният протокол в Окръжния съд в Южния окръг на Флорида беше обновен и сподели, че Карлос де Оливейра е прибавен като обвинен по делото.

В обвинителния акт се показва, че от януари 2022 година насам Де Оливейра е бил наеман в Мар а Лаго на разнообразни длъжности. Той е упрекнат във възпрепятстване, както и в предоставяне на погрешни показания пред ФБР.

Де Оливейра е свикан да се яви във Федералния съд в Маями на 31 юли.

През юни прокурор Смит упрекна Тръмп в погрешно боравене със строго класифицирани документи според Закона за шпионажа, защото някогашният президент ги е държал в Мар а Лаго и отказвал да ги върне на федералните управляващи.

Тръмп и различен негов асистент – Уолт Наута, също бяха упрекнати в скрит план за възпрепятстване на правораздаването.

Според материалите по делото през 2022 година Де Оливейра и Наута са се пробвали да унищожат запис от камерата за видеонаблюдение в Мар а Лаго.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР