Слухове за тъмен бус в района на варненско училище, от

...
Слухове за тъмен бус в района на варненско училище, от
Коментари Харесай

Мълва за бус, примамващ деца до варненско училище, изплаши ученици и родители

Слухове за мрачен бус в региона на варненско учебно заведение, от който човек примамва деца с бонбони и малко кученце , провокираха същинска вълна от суматоха и боязън измежду родители и възпитаници. Информацията показа майка в една от варненските фейсбук групи във вчерашния ден.

По думите на Тодорка Станкова преди няколко дни 10 – годишният й наследник видял въпросния бус и реагирал незабавно като се е върнал в двора на школото и предизвестил госпожа, която е срещнал.

„ Тя е изгонила хората (б.р. госпожата) и от дирекцията са взели ограничения, само че апелирам всеки да предизвести детето си без значение къде учи и върви да не се поддава на такава машинация, тъй като това за мен е с концепция похищение! Моля, споделете и с другари. “, се споделя още в поста.

Публикацията закупи още по – огромна известност, откакто откри място в някои уеб сайтове. Бързо разпространяващите се клюки провокираха всеобща неуравновесеност и в прилежащи учебни заведения .

" Изплашени възпитаници се опасяват да се приберат сами до домовете си поради носещата се мълва за рисковия бус. Слуховете търпят последователност и измежду малчуганите към този момент се приказва, че даже има отвлечено дете. ", споделя майка на 11-годишен възпитаник от прилежащо учебно заведение.

От мненията под обявата във фейсбук излиза наяве, че не дребна част от родителите са скептично настроени към споделеното от Тодорова инфо, някои са очевидно подразнени от всяването на суматоха и от това, че не е подадена информация към органите на реда. Други благодарят за споделеното.

Същевременно от полицията споделиха за Moreto.net, че сходен сигнал за причакващ деца бус при тях не е постъпвал.

Началникът на Регионалното ръководство на образованието във Варна Ирена Радева уточни, че също няма данни за сходен случай, само че незабавно ще извърши инспекция. Освен това ще алармира Министерство на вътрешните работи, с цел да бъде изпратен патрул на място.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР