Случващото се в последните дни е процес, започнал много отдавна.

...
Случващото се в последните дни е процес, започнал много отдавна.
Коментари Харесай

Бориславова: Не можем да подкрепим ГЕРБ-СДС, опитваме да наложим нов модел в политиката

" Случващото се в последните дни е развой, почнал доста от дълго време. Още през 2013 година градският прокурор Николай Кокинов беше компрометиран, че се намира в къщата на Бойко Борисов, че приказват за това по какъв начин да се опъват чадъри, имаше записи. Сега изненадващото е, че по съзнателно обществен метод прокуратурата сама се разобличава ". 

Това сподели Лена Бориславова от ПП-ДБ по БНР.

И акцентира, че смяна в прокуратурата е нужна, " тъй като не може да има правдивост и правораздаване, когато цялата прокуратурата действа като прът център за политици ". 

В предаването " Неделя 150 " Бориславова акцентира, че ПП-ДБ не могат да поддържат мандат на ГЕРБ-СДС, тъй като се пробват да наложат нов модел в политиката - това, което кажеш в предизборната акция, би трябвало да остане като дадена дума. 

" Мандат на ГЕРБ - с министър председател на ГЕРБ и с представители на ГЕРБ в държавното управление, е мощно притеснително. Нямаме доверие в тяхната опция този път да ръководят транспарантно и заслужено. Във всички диалози, които имахме до момента, никой не сподели и дума, че моделът на ръководство до момента не е бил верен. Ние сме в политическа рецесия и не можем да си позволим да отидем още веднъж на избори, по тази причина министър председателят, който би трябвало да откри салдото и да поведе страната напред, би трябвало да е човек, на който имаме доверие - че в случай че дневният ред се подмени, ще подаде оставка ". 

Тя увери, че от ПП-ДБ осъзнават отговорността си и по тази причина търсят работещи формули. 

" Не чуваме противоположна връзка всъщност... Първият мандат - след разкритията на прокуратурата, става все по-токсичен и сложен за осъществяване ". 

По думите ѝ на акад. Николай Денков е гласувано доверие и в случай че той реши, ще направи смяна в проектокабинета. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР