Случвало ли ви се е понякога на бензиностанция горивото да

...
Случвало ли ви се е понякога на бензиностанция горивото да
Коментари Харесай

Защо пистолетът на бензиноколонката понякога изключва

Случвало ли ви се е от време на време на бензиностанция горивото да не желае да се налива в резервоара и потокът му стопира с досадна прецизност. Не бива незабавно да обвинявате бензиноколонката за протичащото се. Възможно е това да е намек за нуждата от ремонт на колата ви. Хората от време на време се помиряват с това, приписвайки протичащото се на градивните характерности на гърловината за пълнене на колата им или на самостоятелните странности на бензиностанцията, от която са привикнали да зареждат гориво.

Това спиране на потока от гориво на револвера може да не е обвързвано с неговата нередовност, а да демонстрира редица вероятни проблеми със системата за зареждане на мотора. Например много е евентуално да има задръстване на тънката вентилационна тръба на контейнер за гориво. Тя нормално минава покрай гърлото му и служи за попречване на натрупването на горивни пари в резервоара. И като цяло - прави по този начин, че налягането вътре в него да не се разграничава доста от атмосферното.

Ако вентилацията е запушена, по време на зареждане въздухът, преместен от налятото гориво, е заставен да премине не през нея, а през гърлото, непосредствено към потока на гориво от револвера. Поради това датчикът на дозатора за гориво стопира потока, мислейки, че резервоарът е цялостен.

Запушената вентилация на резервоара освен способства за натрупването на пари в него. През студения сезон, да вземем за пример, те не се образуват изключително доста. Но в процеса на изпомпване на гориво в цилиндрите на мотора, в резервоара последователно се появява от ден на ден и повече свободен размер. Тоест основава се нещо като камера с намалено налягане, написа AutoMedia.bg. 

Този резултат е изключително видим, когато горивото е малко. Своеобразният " вакуум "  работи против напъните на горивната помпа, съпротивлявайки се на подаването на гориво към мотора. Поради това от време на време може да има съществени спирания в работата на мотора, които даже опитни майстори не могат да обяснят. Този сюжет е изключително евентуален, когато въглеродният адсорбер във вентилационната система на резервоара за гориво е запушен. При по-стари коли корпусът на това устройство може да се счупи (например заради корозия). 

В резервоара на всеки автомобил има и специфичен машинален клапан, който предотвратява разливането на горивото при катурване на автомобила. Понякога след дълъг престой този клапан губи подвижността си. Това пречи на естественото зареждане. Много по-опасно обаче е, че при повреда повреден клапан няма да спре приключването на гориво от резервоара. Което най-вероятно ще докара до пожар.

Така че в случай че забележите чести спирания в работата на револвера от бензиноколонката и това се случи на няколко разнообразни бензиностаниции - имайте едно на разум. Това ее сигнал за притежателя на автомобила, който би трябвало да се свърже със сервиза допустимо най-скоро и да в профил повода!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР