Случвало ли ви се е да отидете в определено място

...
Случвало ли ви се е да отидете в определено място
Коментари Харесай

Австрийско градче се напълни с желаещи за снимка

Случвало ли ви се е да отидете в несъмнено място единствено, тъй като знаете, че можете да си извършите хубави фотоси? Заведение, улица... или даже град някъде в чужбина. Отговорът за мнозина, става известно, е " да ". Красивите гледки на едно малко австрийско градче, го трансфораха от запустяло място, в шлагер измежду туристите, а единствената причина - Халщат дава опция да си извършите ефектни фотоси за Инстаграм.

Езеро, заобиколенo от планини и красиви остарели къщички - спиращите дъха гледки на Халщат справедливо са му отредели прозвището " перлата на Австрия ".

Разположен е сред Залцбург и Грац, той е измежду най-старите населявани селища в Европа и е в листата на ЮНЕСКО за международно културно завещание. Халщат има едвам 1000 поданици и макар всички свои достолепия, до неотдавна тук не е кипял живот. Но се появява " Инстаграм " а с него известността на градчето скача до небесата

Хиляди туристи идват всеки месец, с цел да снимат съвършения кадър. Ловците на " лайкове " в обществените мрежи постоянно даже не знаят нищо за историята на града. Това, което знаят, е че могат да си създадат съвършеното селфи.
 Добре пристигнали в Халщат! - само че единствено с предварителна резервация Добре пристигнали в Халщат! - само че единствено с предварителна резервация
Често пъти известните туристически дестинации се оказват доста пренаселени - това не е прелестно - нито за самите посетители, нито за хората, които живеят п...

Хей Лин и сестра ѝ са пристигнали чак от Сингапур.

Приятели ми споделиха, че би трябвало наложително да посетя Австрия. В Инстаграм видях фотоси от Халщат и си споделих - ето тук ще снима тъкмо това, което ще събере доста лайкове!

Въпреки че тълпите от туристи са дали мощен подтик на локалната стопанска система, хората в Халщат не са изключително удовлетворени.
Александър Шутз, кмет на Халщат: Разберете ни - улиците са тесни и е мъчно да се разминаваме, когато има толкоз доста хора. Свикнали сме да е безшумно и умерено, а в този момент по през целия ден някой подвига звук.
Подобен проблем с подобаващи за Инстаграм места, имат редица европейски градове. Жителите на лондонски улици с красиви здания, сложиха огради, с които да стопират любителите-фотографи, а цели парижки квартали се оповестиха твърдо срещу всекидневието им да бъде превръщано в представление, предопределено за обществените мрежи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР