Случва се на всеки по различни начини и в различно

...
Случва се на всеки по различни начини и в различно
Коментари Харесай

Всеки може да се влюби, но малцина могат да запазят любовта си

Случва се на всеки по разнообразни способи и в друго време. При някои - постепенно и последователно. При други - единствено за няколко минути. Един взор. Едно допиране. Един телефонен диалог. И това е - към този момент сте се влюбили до уши.

Това, което би трябвало да знаете, е, че влюбването е най-лесната част от една връзка. Това е неописуемо неспокойствие, когато откриеш различен човек, който те добавя и се оказва, че дружно можете да откриете цели светове. Това е вълнуващо възприятие - когато за първи път намерено отваряте сърцето и душата си за някого, ставайки уязвими.

Но да запазите любовта е избор! Ежедневното взимане на решения изисква работа и отдаденост. В последна сметка най-лесно е да се влюбите във всички положителни качества на колегата: Когато той е интелигентен, хубав, секси и занимателен. Човек с всички тези черти е елементарен за обичане.

Но доста скоро се оказва, че продължаването на любовта не е толкоз лесна задача. Очарованието от първите месеци на една връзка се разсейва доста бързо. Има двама несъвършени хора, които търсят способи да запазят връзката си и да продължат да се обичат.

Оказва се, че нямате защо да говорите, тъй като сте говорили за всичко, което може да се сетите. Вече стартирате да разказвате едни и същи истории още веднъж и още веднъж. И невероятното привличане, което е било при започване на връзката, последователно отслабва.

Всичко стартира с някои дребни неща: сътрудникът не помни за някаква годишнина или запаметяващо се събитие, или наподобява заплеснат, или не толкоз грижлив, колкото бил в тези дни, когато се е опитвал да завоюва любовта ви. С времето могат да се случат още по-сериозни неща: да си викате един на различен, да се обиждате, да се ядосвате за нелепости. Тогава горчиво съжалявате за думите, изречени в разгара на гнева, само че нищо не може да се промени...

В последна сметка никой от нас не е съвършен и всички влизаме в връзки със личен набор от дефекти. Хората, които не престават да се обичат, схващат това доста добре. Те схващат, че всеки ден е избор и постоянно избират да се обичат!

Не можете да се измъкнете от това: с времето стартирате да осъзнавате, че индивидът, в който сте се влюбили, е посредствен. Че същинската същина на любовта, нейната цел е да обичате всички недостатъци на колегата, както обичате положителните му черти.

Така че, правете избори всеки ден!

Не се отхвърляйте, когато всичко става дяволско неприятно и е мъчно да останете дружно.

Избирайте се още веднъж и още веднъж.

Всеки ден и всеки час!
Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР