"Случилото се с медицинските сестри е безпрецедентен акт на отчаяние",

...
"Случилото се с медицинските сестри е безпрецедентен акт на отчаяние",
Коментари Харесай

Голям сеир с обиди и закани в парламента

"Случилото се с медицинските сестри е невиждан акт на обезсърчение ", това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в декларация от името на група.
"Не можем да мълчим за случилото се през вчерашния ден в Здравна комисия. Случилото се през нощта и сутринта в Народното събрание. Медицински сестри се барикадираха в зала на Народното събрание, напрежението ескалира и сутринта една заставам на прозореца на постройката. Това е невиждан акт на обезсърчение. Причините показаха самите медицински сестри: "Правителството ни лъга една година. Слушаме единствено неистини, неистини и отново неистини ", разяснява Нинова.
Тя изясни, че първата е била произнесе на 10 април 2019 година, когато е заречен, че ще даде 50 млн. лева за заплати.
"Исканията на медицинските сестри са основателни и обективни. Работят на по две смени, на по няколко места, с цел да може да устоят фамилиите. Получават мизерни заплати, работят в сложни и неприемливи условия и какво срещат ", разяснява още Нинова.
По думите й има опция има и тя е лечебните заведения да станат лечебни заведения, а не търговски сдружения. "Опазването на здравето на българските жители да не бъде търговия. Това е същинската опция. и това е същинският проблем, че до момента в който лечебните заведения са търговски сдружения, ще бъде по този начин ", сподели още Нинова. "Декларацията на Българска социалистическа партия затвърдждава усещането, че сме очевидци на проведена провокация с политическа цел ", отвърна й пък ръководителят на ПГ на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова. Това тя направи в декларция от името на група на ГЕРБ.
"Декларацията, която чухме затвърждава моето усещане, убеждението на ПГ на ГЕРБ, че сме очевидци на проведена провокация с политическа цел маскирана зад синдикални претенции. Тази декларация е готова евентуално още през вчерашния ден ", акцентира още доктор Дариткова.
"Политическа провокация, замаскирана със синдикални претенции. Те нахлуха по време на съвещанието на Комисията. Нарушиха реда и след края на съвещанието се барикадираха в далечния ъгъл на залата. Поискаха да приказват единствено с публицисти. Затова сътрудници, не се подвеждайте от Нинова ", прикани Дариткова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР