Случилото се с медицинските сестри е безпрецедентен акт на отчаяние,

...
Случилото се с медицинските сестри е безпрецедентен акт на отчаяние,
Коментари Харесай

Нинова и Дариткова се изпокараха в парламента заради барикадирането на сестрите

" Случилото се с медицинските сестри е невиждан акт на обезсърчение ", това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в декларация от името на група, написа Блиц.

" Не можем да мълчим за случилото се през вчерашния ден в Здравна комисия. Случилото се през нощта и сутринта в Народното събрание. Медицински сестри се барикадираха в зала на Народното събрание, напрежението ескалира и сутринта една заставам на прозореца на постройката. Това е невиждан акт на обезсърчение. Причините показаха самите медицински сестри: " Правителството ни лъга една година. Слушаме единствено неистини, неистини и отново неистини ", разяснява Нинова.

Тя изясни, че първата е била произнесе на 10 април 2019 година, когато е заречен, че ще даде 50 млн. лева за заплати.

" Исканията на медицинските сестри са основателни и обективни. Работят на по две смени, на по няколко места, с цел да може да устоят фамилиите. Получават мизерни заплати, работят в сложни и неприемливи условия и какво срещат ", разяснява още Нинова.

По думите й има опция има и тя е лечебните заведения да станат лечебни заведения, а не търговски сдружения.

" Опазването на здравето на българските жители да не бъде търговия. Това е същинската опция. и това е същинският проблем, че до момента в който лечебните заведения са търговски сдружения, ще бъде по този начин ", сподели още Нинова.

" Декларацията на Българска социалистическа партия затвърдждава усещането, че сме очевидци на проведена провокация с политическа цел ", отвърна й пък ръководителят на ПГ на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова. Това тя направи в декларция от името на група на ГЕРБ.

" Декларацията, която чухме затвърждава моето усещане, убеждението на ПГ на ГЕРБ, че сме очевидци на проведена провокация с политическа цел маскирана зад синдикални претенции. Тази декларация е готова евентуално още през вчерашния ден ", акцентира още доктор Дариткова.

Политическа провокация, замаскирана със синдикални претенции. Те нахлуха по време на съвещанието на Комисията. Нарушиха реда и след края на съвещанието се барикадираха в далечния ъгъл на залата.

Поискаха да приказват единствено с публицисти. Затова сътрудници, не се подвеждайте от Нинова ", прикани Дариткова.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  2  0 айки (преди 1 минута) Рейтинг: 13828 | Одобрение: 5693    тая Дариткова е за психиатър.....не може да приказваш нелепости, когато хората се борят за хляба си, за съществуването си...айде да кара на техните заплати да я забележим....  2  0 Варна (преди 2 минути) Рейтинг: 70125 | Одобрение: 35595 загряват за осми март НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!  0  1 4udovi6teto (преди 3 минути) Рейтинг: 21342 | Одобрение: 7102 Две дами, като се скарат, или играят в общ цирк, или се намразват за цялостен живот. В случая имам вяра в първото.  Усмивка https://www.facebook.com/profile.php?id=100001222017028Валери СтанковНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР