Случайно съвпадение е поисканата смяна от Борисов на външния министър

...
Случайно съвпадение е поисканата смяна от Борисов на външния министър
Коментари Харесай

Случайно съвпадение е поисканата смяна от Борисов на външния министър и предложението за това на Главчев

Случайно съвпадане е поисканата промяна от Борисов на външния министър и предлагането за рокадата на Главчев, изясни пред публицисти в Народното събрание водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Припомняме, че преди дни Корнелия Нинова и Слави Трифонов излезнаха с остра реакция за препоръчаната промяна на външния министър и ролята на Борисов за това предложение.

Политическата отговорност за служебното държавно управление е на Народното събрание. Философията на тази Конституция беше направена по този начин, че трите партии от този блок – ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи – 167 депутати, да носят отговорност, откакто се реалокира тежестта за избора на служебно държавно управление от президентската институция към Народното събрание, напомни той. Нека сътрудниците Кирил Петков, Христо Иванов и Делян Пеевски да не се махат толкоз елементарно и да споделят, че нямат отговорност за това, което сътворихме, сподели Борисов. Идеята на измененията беше, че в Народното събрание има високоотговорни систематични партии, които могат да поемат освен отговорността, само че и с работещ парламент служебното държавно управление да може да прави нещата, които всяко държавно управление е задължено да прави, добави политикът.

Случайно съвпадане е поисканата промяна на служебния външен министър в понеделник от водача на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща със симпатизанти от столичния регион “Подуяне ” и последвалото предложение на служебния министър председател Димитър Главчев за освобождението му от поста. Това сподели Борисов в отговор на журналистически въпрос.

Борисов отхвърли да разисква със служебния министър-председател кадровите назначения и смени както на външния, по този начин и на земеделския министър.

Междувременно в Народното събрание съпредседателят на Движение за права и свободи Делян Пеевски разяснява, че не може България да седи без външен министър. Президентът незабавно би трябвало да подпише указа и да имаме външен министър. Щом е решил министър председателят, Даниел Митов би трябвало да бъде. Това е негово право според Конституцията, която сме приели всички дружно тук.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР