Случайните минувачи, с които е общувал президентът на Русия Владимир

...
Случайните минувачи, с които е общувал президентът на Русия Владимир
Коментари Харесай

Случайните минувачи, с които говорил Путин, се оказаха чиновници и тролове

" Случайните минувачи ", с които е общувал президентът на Русия Владимир Путин при визитата си в Санкт Петербург на 19 февруари, се оказаха масовка от служители, чиновници от " фабриката за тролове " и завършващи студенти от локалното учебно заведение за млади политици. Това демонстрира следствие на съветската редакция на Би Би Си.

Журналистите са анализирали фрагменти от визитата и са разкрили в обществените мрежи над 10 от участниците.

В първите редици на " инцидентните " жители е разпозната жена, членуваща в путиновата партия " Единна Русия " - шеф на отдел в осведомителната организация ФАН, която принадлежи на " готвача на Путин " Евгений Пригожин Александра Байдикова. Разпознати са също шефът на районната администрация на петербургския Василеостровски регион Едуард Илин и неговият заместител - " казашкият атаман " Виталий Мартиненко.

В инсценировката са взели участие още първата заместничка на шефа на администрацията на Василевския остров Галина Корольова и няколко нейни сътрудници, един от които е Игор Дашко - той е отговарял за това до президента да бъдат допускани единствено " лоялни жители ". Те са били събрани авансово, като са освободени от работа няколко часа преди привършване на работния ден.

Руската работа на Би Би Си припомня, че през предходната година Илин заведе стотици възпитаници от неговия регион на галерия на военна техника, а Галина Корольова през 2011 година беше измежду уредниците на срещи, на които педагози са били обучавани по какъв начин да манипулират изборните резултати.

Путин посети Санкт Петербург на 19 февруари - на годишнината от гибелта на първия кмет на града Анатолий Собчак. Местните медии тогава оповестиха, че цялостен квартал на Василиевския остров е бил отцепен от ранна заран. Около паметника на Собчак, където Путин сервира цветя, от ранна заран беше издигната ограда от бронирано стъкло.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР