Случаят се разследва от следовател с участието на служители на

...
Случаят се разследва от следовател с участието на служители на
Коментари Харесай

Разкриха подробности за имотните измами с участие на полицай в Русенско


Случаят се проверява от следовател с присъединяване на чиновници на дирекция " Вътрешна сигурност " при Министерство на вътрешните работи по досъдебно произвеждане, обвързвано с осъществени закононарушения от няколко души, измежду които са 48-годишният А. Д., Д. В. - на 43 години, и Д. Г. - на 47 години, като последният е контрольор от Районното полицейско ръководство в град Две могили, област Русе.

Организираната незаконна група е работила от ноември 2020 година. Досега е открито несъмнено, че групата е направила пет имотни измами - четири от тях посредством формирани неистинен саморъчни завети, и една, при която е употребен неистинен нотариален акт.

Извършителите са съставяли неистинен завети. Те ги представяли пред нотариуси, които ги разгласявали с протокол за оповестяване на саморъчно завети по реда на Закона за наследството. Лицата, в интерес на които се " завещавало ", са част от дейците - така наречен " бушони " или " мулета ". След това те продавали недвижимите парцели на други хора - добросъвестни купувачи. По този метод последните били заблудени, че са действителни притежатели на въпросните парцели. Обвиняемите получили от продажбата парични средства, които са разделили между тях.

В хода на следствието са открити данни и доказателства за незаконосъобразни дейности и на други лица, измежду които и полицейски чиновници от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Русе, както и за осъществяване на други незаконни действия, част от които документни закононарушения - съставяни и употребявани неистинен частни и публични документи пред съответни лица и институции.

В рамките единствено на един ден, на 15 април т. година, са осъществени 24 претърсвания и изземвания, от които четири в служебни пространства на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Русе. Разпитани са над 20 очевидци. Назначени са голям брой експертизи.

Всеки един от дейците е притеглен като обвинен за присъединяване в проведена незаконна група, измами, осъществени от няколко лица, сговорили се авансово, при които са нанесени вреди в огромни размери, укриване и заличаване на непознати частни документи, потребление на неистинен публични документи.

Тримата обвинени са арестувани за период от 72 часа и Окръжната прокуратура в Русе ще внесе в съда искане за всеки от тях за установяване на мярка за неотклонение " задържане под стража ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР