Случаят със съветника си от ДБ в Пирогов“ министърът на

...
Случаят със съветника си от ДБ в Пирогов“ министърът на
Коментари Харесай

Тагарев за случая със съветника му: Версиите се разминават съществено

Случаят със съветника си от Демократична България в „ Пирогов “ министърът на защитата дефинира като доста противен. По думите на Тагарев реакцията на всички била доста прочувствена, а версиите се разминавали. Военният министър не сподели намерено, само че загатна за подозрения за персонален претекст.

„ Случаят е доста противен. Той беше иницииран от пост в персонален профил, който по-късно беше препубликуван на уеб страницата на „ Пирогов ”. Версиите са две. Аз съм изслушал моя консултант и това, което беше в началото оповестено. Те се разминават доста значително. Много прочувствена беше реакцията на всички – и на медиите, и на жителите, и в политическите среди. Ще взема решение, когато се срещна с обстоятелствата ”, изясни Тагарев.

Министърът разяснява, че приоритет му е модернизацията на армията в отговор на информацията, че Държавният департамент на Съединени американски щати е одобрил евентуалната продажба на България на бронетранспортьори „ Страйкър “ (Stryker) за 1,5 милиарда $

„ Това е оптималното количество техника и оптималната цена, за която може да се приказва в този план “, сподели Тагарев.

„ Очакваме доста скоро група от американска страна, която да прегледа всичко. Така ще имаме изясненост ще желаеме ли още нещо или ще се откажем от нещо, и единствено тогава ще бъде избрана крайната цена и съставът на този план “, изясни Тагарев.

Продажбата ще се състои от 183 машини от разнообразни модификации на вида „ Страйкър “, в това число за транспорт на пехота, командни машини и машини за здравна евакуация, уточни американското министерство на защитата.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР