Случаят от Полша е почти приключил като тема. Притеснява ме,

...
Случаят от Полша е почти приключил като тема. Притеснява ме,
Коментари Харесай

Бойко Ноев: Авиацията ни ще бъде приземена, МиГ-29 приключиха

Случаят от Полша е съвсем завършил като тематика. Притеснява ме, че нормално общото мнение и тези, които взимат решение за модернизацията на армията, се въздействат от такива случаи. Вече никой не приказва за случая на границата. Да не забравяме и морските мини в Черно море. Всичко е вследствие на това, че Путин реши да нападне Украйна и да завладее нейни територии. Много се надявам нашите политици да подходят по-сериозно към модернизацията на армията. Това съобщи някогашния министър на защитата Бойко Ноев в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

„ Очевидно, че България няма ресурсите да предприеме по-мащабна рационализация на армията си. Този парламент е по-особен – той е с предупреден край и има доста цели. Надявам се да остане време да бъде утвърден договорът за придобиването на новите самолети F-16, както и възстановяване на системите ни за Противовъздушна отбрана “, регистрира той.

„ Поради незадоволителното финансиране, положението на Българската войска не е в положително положение. След прочут интервал от време нашата авиация ще бъде приземена, тъй като няма кой да поддържа МиГ-29. Те завършиха “, предизвести Ноев.

„ Философията, която обвързва модернизацията на армията с поддръжката на Украйна, е вярна. Ангажиментът ни за ремонт на военна техника, вместо даване на оръжие, беше метод да се заобиколи казусът. Досега ние не сме поправили и един чайник на Украйна. Трябва да се откри заместваща платформа до доставянето на новите F-16. Колкото по-рано предоставим помощ на Украйна, толкоз по-рано ще можем да повдигнем тематиката за заместващо въоръжение “, изясни някогашният министър на защитата.

По мотив гърмежите в Полша и дали има заплаха за страната ни, Бойко Ноев сподели: „ Българските жители могат да спят умерено “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР