Случаят „Гордото момче“ под домашен арест на 6 януари изчезна преди произнасянето на присъдата

...
ВАШИНГТОН (АП) — Властите издирват член на екстремистката група Гордите
Коментари Харесай

ВАШИНГТОН (АП) — Властите издирват член на екстремистката група „Гордите момчета“, който изчезна дни преди произнасянето на присъдата си по дело за бунтове в Капитолия в САЩ, където прокурорите искат повече от десетилетие затвор, според заповед, публикувана в петък.

Кристофър Уорел от Неапол, Флорида, трябваше да бъде осъден в петък, след като беше признат за виновен в пръскане на полицейски гел с лютив спрей служители, като част от тълпата, щурмуваща Капитолия, докато Конгресът удостоверяваше президентската победа на Джо Байдън на 6 януари 2021 г. Прокурорите поискаха от съдия да го осъди на 14 години.

Присъдата беше отменена и заповедта за ареста му е издадена под печат във вторник, според съдебните регистри. Прокуратурата на САЩ за Вашингтон насърчи обществеността да споделя всякаква информация за местонахождението му.

Уоръл беше под домашен арест във Флорида след освобождаването му от затвора във Вашингтон през ноември 2021 г., по-малко от месец след съдия обоснова оплакванията си за граждански права относно отношението към него в затвора.

U.S. Окръжният съдия Ройс Ламбърт установи, че медицинската помощ на Уорел за счупена ръка е забавена и осъди служителите на затвора в окръг Колумбия за неуважение към съда.

Неговият адвокат Уилям Шипли отказа коментар. Телефонните номера, посочени за Уоръл и жената, посочена като негов попечител по време на домашния му арест, не работеха.

Повече от три дузини души, обвинени в обсадата на Капитолия, са идентифицирани от федералните власти като лидери, членове или сътрудници на гордите момчета, чиито членове го описват като политически некоректен мъжки клуб за „западни шовинисти“.

Бившият лидер на гордите момчета Енрике Тарио и трима други членове на екстремистката група бяха осъдени за бунтовнически заговор през май.< /p>

Общо около 1000 души са обвинени във федерални престъпления, свързани с бунта на 6 януари. Повече от 600 от тях са се признали за виновни или са осъдени след процеси, решени от жури или съдия. Около 600 са осъдени, като повече от половината получават срокове лишаване от свобода, вариращи от три дни до 18 години.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР