Случаите на зарази по животните са агротероризъм срещу България. Това

...
Случаите на зарази по животните са агротероризъм срещу България. Това
Коментари Харесай

АБС: Случаите на зарази по животните са агротероризъм срещу България

Случаите на болести по животните са агротероризъм против България . Това декларират от Асоциацията на българските села (АБС) в позиция, изпратена до медиите.
Оттам изрично се афишират против избиването на потвърдено здрави животни в село Шарково, вместо въвеждане на карантинни ограничения . Задълбочаващата се рецесия в овцевъдството и козевъдството, които са главен занаят в селските погранични региони е вследствие на съзнателно провеждани дейни дейности за унищожаването на фамилното фермерство.
Припомняме, че още преди 3 години, в разгара на разпространяването на болестите от наследник език, нодуларен дерматит, бруцелоза, птичи грип, а също и огнищата на шап и антракс, Асоциация на българските села уточни източниците на епидемиите и аргументите за умишленото разпространяване на тези болести из фермите в България. Информацията бе доказана от наши източници от външна работа за сигурност, които обясниха поръчката и връзките сред избиването на животни с политиката за заличаване на фамилното отглеждане на животни и битката за уедрени пазари на агростоки и ветеринарни лекарства в размер на стотици милиони евро, безапелационни са от АБС.
Експертите виждат неправилен метод на Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ) с изплащането на обезщетения.
" Никакви компенсации или увеличени ставки на мярката DeMinimis не могат да възстановят бранша, в случай че на всеки 2 години отглеждането на животни се тресе от всеобща болест и се избиват и закриват стопанства. Тези средства постоянно са лостове за краткотрайно потушаване на напрежението и потребление на браншовите структури за водене на политики, само че не и в интерес на действителните стопани в селата. Изплащането на тези средства можем да определим като малко командно дишане, с цел да не се признае гибелта на един подсектор, за която се работи от дълго време ", споделят от АБС.
" Асоциацията на българските села неведнъж е призовавала да бъде призната от държавното управление и Народното събрание Държавна тактика за развиване на селските региони, която да обхване всички браншове на стопанската система и обществения живот в тях и в частност и отглеждането на животни. Само използването на една дълготрайна тактика за развиване на този бранш в посока на фамилното фермерство, отбрана на родното произвеждане, поощряване и подкрепяне за развиване на системи за биосигурност могат да доведат до един резистентен модел, при който такива рецесии, като тази, която следим през днешния ден, биха били предотвратени в точния момент.
В тази връзка насочваме следните въпроси към отрасловите институции:
От кои региони на Турция е пристигнала заболяването, съгласно изказванието, че заболяването идва от тази прилежаща страна от вкарани незаконно животни? Този въпрос е извънредно значим, защото фермерите от региона, които приказват турски, показват, че вести за болест в Турция няма нито по малкия екран, нито в интернет издания, нито техни родственици оповестяват за такава.
МЗХГ провеждало ли е от 2007-а година насам тактика или политика за биосигурност, в който и да е регион в България, поради на всички усвоени милиарди евро средства от ПРСР 2007-2013 и ПРСР 2014-2020?
Потокът на животните с нашата съседка е противоположен - експорт от България за Турция - защото нашите агнета се продават там по-скъпо. Но въпреки всичко, в случай че има незаконен импорт, за какво няма съответен надзор на границата? Кои са лабораториите, в които са изследвани животните, и в кои тъкмо ферми е потвърдено, че има инфектирани животни? Кой ръководи лабораториите?
Защо се постанова избиването на потвърдено здрави животни, вместо да бъдат сложени под карантина и ветеринарните експерти вместо евтаназия за един ден, да не останат в селото при отделяне на изолационен обект и да се грижат за животните под карантина? Има ли европейска инструкция, която съблюдаваме за прекосяване към директна евтанизцация? Бил ли е известен кметът на село Шарково за всички дейности на управляващите или е оставен в цялостно невидение какво се инициира в селото му? ", питат още от Асоциацията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР