Случаите на варианта Омикрон на коронавируса в Австралия днес станаха

...
Случаите на варианта Омикрон на коронавируса в Австралия днес станаха
Коментари Харесай

Разпространяването на варианта Омикрон в Австралия поставя под въпрос плановете за отваряне на икономиката

Случаите на разновидността Омикрон на ковид в Австралия през днешния ден станаха повече, което сложи под въпрос проектите за наново отваряне на стопанската система. Огнище в град Сидни се разрасна до 13 случая и управляващите допускат, че инфекцията се е популяризирала в щата Куинсланд, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Федералните управляващи се придържат към проекта за наново отваряне на стопанската система и се надяват, че новият вид ще се окаже по-безобиден от предходните, само че някои щатски и териториални държавни управления започнаха да стягат контрола на вътрешните си граници.

Австралия заяви за първото локално предаване на Омикрон - в учебно заведение в Сидни през вчерашния ден. Властите проверяват източника и споделиха, че чакат да открият още случаи.
свързани новини2759преди 12 часа
Здравните управляващи в Куинсланд допускат, че са разкрили първи случай на Омикрон в щата при човек, дошъл от Южна Африка, само че геномното секвениране още не е завършило.

Властите в Южна Австралия оповестиха през днешния ден, че идващите от Нов Южен Уелс, Виктория и Австралийската столична територия ще бъдат тествани.

Щатът отвори вътрешните си граници преди няколко дни за първи път от месеци насам.

Няколко хиляди души стачкуваха против наредбите за имунизация в Мелбърн. Протестите към този момент са ежеседмично събитие, в което вземат участие както недоволни жители, по този начин и поддръжници на крайнодесните и тайните теории. По-малък контрапротест прикани за прекъсването на крайнодясното придвижване в града и поддържа имунизациите.

Щатът Виктория, където се намира Мелбърн, изисква цялостна имунизация за достъп до хотели, заведения за хранене, магазини за артикули, които не са от първа нужда, както и за работа в областта на опазването на здравето и доста други промишлености.

Данните демонстрират, че съвсем 88 % от австралийците над 16 години са изцяло имунизирани.

Въпреки че в Австралия тази година имаше доста огнища на болестта, което докара до траяли с месеци локдауни в Сидни и Мелбърн (двата най-големи града), по данни на Световната здравна организация в страната има единствено 834 доказани случая на COVID-19 и 7,9 умряли на 100 000 души за разлика от доста по-големия им брой в доста други развити страни. Австралия е съобщила за малко под 215 000 случая и 2042 умряли от началото на пандемията.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР