Случаите на коронавирус по целия свят се увеличават отново и

...
Случаите на коронавирус по целия свят се увеличават отново и
Коментари Харесай

Новият хит в уеб измамите: нарушили сте карантината - slava.bg

Случаите на ковид по целия свят се усилват още веднъж и обстановката е плодородна за всички, които печелят на гърба на пандемията. Оказа се, че новият шлагер в онлайн измамите са фишинг писмата, които оповестяват за нарушена карантина – и, естествено, приказват за санкция, оповестява Technews.bg.

Преди 10 дни Андрю Хокинс получава чудноват имейл на служебната си поща. „ Бихме желали да Ви осведомяваме, че във вчерашния ден са регистрирани три Ваши напускания на дома в нарушаване на наложената Ви карантина. Към Вашата сметка в gov.us е добавена санкция от $59”.

Андрю, сходно на други свои сътрудници, работи от къщи в изискванията на изолираност, само че не е карантиниран, споделя за случая The Verge. Затова бързо се досеща – това ще да е новият шлагер в уеб измамите: известие, че „ сте нарушили карантината”.

В писмото Андрю е приканен да посети уеб адрес, който наподобява напълно законно: „ www.gov.us/coronavirus/penalty-payment/tracking” за повече информация. Но в действителност единствено наподобява така; всички знаем, че дейна уеб връзка може да бъде вградена в какъвто и да е текст. В последна сметка се оказва, че поканата към Андрю с измамлив уеб адрес „ www.gov.us” в действителност го води към su.onamoc.comano.us – домейн, който няма общо с държавните служби и който е основан за машинация.

Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР