Словенското правителство обяви 30-дневно извънредно положение след рязък скок на

...
Словенското правителство обяви 30-дневно извънредно положение след рязък скок на
Коментари Харесай

Словения въвежда 30-дневно извънредно положение и полицейски час

Словенското държавно управление разгласи 30-дневно изключително състояние след внезапен скок на броя на инфектираните с Covid-19 през последната седмица, съобщи организация Ройтерс.

Правителството вкарва също от през днешния ден полицейски час от 21:00 до 06:00 часа. При нарушаване на мярката санкцията е от 400 до 4000 евро.

Намалява се оптималният брой хора, които могат да се събират на едно място от 10 на шест души.

Снощи словенското държавно управление публично разгласи зараза от ковид на цялата територия на страната, която влиза в действие от през днешния ден.

Това значи, че е задействан проект за национална отбрана и избавяне. Работодателите са призовани да провеждат работата от у дома там, където е допустимо, заяви държавният представител Йелко Кацин.

За момента не е належащо да бъдат затваряни комерсиалните центрове, добави той. Искаме колкото може повече неща да действат, само че са нужни самоограничения и дисциплинираност, сподели той.

Студентите и учениците от шести клас нагоре минават на отдалечено образование, а останалите ще вървят на учебно заведение в понеделник.

В сходство с оповестяването на зараза силите на Гражданската отбрана и за помощ при произшествия могат да оказват помощ за попречване на разпространяването на ковид.

Частта на позитивните резултати в общия брой на тестваните проби за първи път надвиши 19 %, откакто вирусът бе доказан в 726 случая при направени 3765 теста.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР