Словения се радва на подем в туризма, не само заради

...
Словения се радва на подем в туризма, не само заради
Коментари Харесай

Иновативен туризъм в Словения: Откриха хотел с капсули за спане

Словения се радва на напредък в туризма, освен поради това, че е татковина на първата дама на Съединените щати Мелания Тръмп, само че и откогато е член на Европейския съюз и еврозоната. Страната се пробва да е привлекателна, само че и новаторска в своите оферти.

Хотел с капсули за спане. В подобен можете да отседнете, в случай че посетите словенската столица Любляна. На мястото преди се е помещавала телефонна централа, а през днешния ден там са конфигурирани 10 такива капсули.
Матей Ригелник, изпълнителен шеф на хотела: Взехме решение за капсулите, тъй като това е нещо ново за Словения и Балканите. В Япония има такива от 40 години. Преживяването за гостите е неповторимо.
Интересът явно е огромен, тъй като резервациите за капсулите към този момент са запълнени до края на април. Леглото заема съвсем цялото пространство, а във всяка капсула има тв приемник и сейф, само че гостите употребяват обща баня.

Цената на една нощувка през май е 30 $, съгласно информацията на платформа за резервации.

За съпоставяне, цената в общоприета двойна стая е към 140 $.

Хотелските капсули са разнообразни от обичайните стаи и по други неща.
Матей Ригелник, изпълнителен шеф на хотела: Гостите получават рециклирана чаша за кафе, в която могат да си налеят кафе или чай от общите пространства в хотела. Но в капсулите няма минибар или дрешник.
Стаите-капсули се отварят и заключват със особено мобилно приложение.

А другояче, предходната година задграничните туристи в Словения са се нараснали с повече от 15%, като повече от тях идват от Германия, Италия, Австрия, Холандия и Хърватия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР