Словения постигна четвърта победа в група В на Европейското първенство

...
Словения постигна четвърта победа в група В на Европейското първенство
Коментари Харесай

Словения би Хърватия и взе първото място в групата ни на Евроволей

Словения реализира четвърта победа в група В на Европейското състезание по волейбол, което се организира в Италия, България, Република Северна Македония и Израел. В зала „ Конгресна “ на Двореца на културата и спорта във Варна те надвиха над Хърватия с 3:0 гейма и са недостижими на върха в класирането в групата след 4 триумфа и 12 точки. За осминафиналите се класираха и хърватите, и националите на България, като последният участник от групата ще стане явен на следващия ден.

След три тъждество при започване на първата част гостите осъществиха три следващи точки и поведоха с 4 точки при 10:6, а малко по-късно и с 5 точки 12:7. С доста добра игра и в офанзива, и в отбрана гостите последователно увеличаваха задатъка си, който стана 9 точки при 20:11. Словения поведе с 10 точки при 22:12 и без значение че разреши на хърватите да понижат изоставането си взе гейма с 25:17.

Словения стартира стремително втория гейм и поведе с 3:0, само че хърватите съумяха да изравнят при 8:8. Последва още едно тъждество, след което гостите натрупаха преднина от 6 точки при 16:10. Словенците поддържаха удобна преднина и затвориха гейма с 25:18.

Трета част стартира с две равенства, след които с доста добър сервиз и офанзива словенците поведоха с 5:2, а по-късно и със 7:3. Гостите продължиха с положителната си игра и задатъкът им се увели до 8 точки при 13:5. До края на гейма словенците не срещнаха никаква опозиция и взеха гейма с 25:14.

Начело в групата е Словения (4 мача) с 4 победи, 12 точки и 12:1 геймово съответствие. Втори са хърватите (5 мача), 8 точки и 9:9. България (4 мача) е на трета позиция с 6 точки и 8:8 гейма, следва Испания (4 мача) с 6 точки и 6:8 геймова разлика, Финландия (5 мача) с 4 точки и 7:12 геймово съответствие и Украйна (4 мача) с 3 точки и 7:11 геймово съответствие.

Утре са последните два мача в групата, които ще дефинират кои тимове ще се класират на второто, третото и четвъртото място, които дават право на присъединяване в осминафиналите, откакто Словения завоюва безапелационно групата. От 17:30 играят Испания и Украйна, а от 20:30 часа България среща Словения.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР