Словашкият премиер Роберт Фицо се страхува, че войната в Украйна

...
Словашкият премиер Роберт Фицо се страхува, че войната в Украйна
Коментари Харесай

Словашкият премиер: Дано войната в Украйна да не продължи до 2030 г.

Словашкият министър председател Роберт Фицо се опасява, че войната в Украйна ще продължи до 2030 година без мирни договаряния. Това съобщи той в петък след срещата в Прага с чешкия си сътрудник Петр Фиала, оповестява Агенция Франс Прес, представена от.

" Този спор е замразен, той е в положение, в което може да продължи до 2029 или 2030 година ", сподели Фицо. По-добре е да водим договаряния 10 години в мир или със спрени бойни дейности, в сравнение с да отидем на масата за договаряния след 10 години без никакъв резултат, единствено с цел да разберем, че имаме още 500 или 600 хиляди убити ", добави той.

Левицата завоюва парламентарните избори в Словакия през септември, обещавайки по време на акцията да приключи военната помощ, предоставена на Украйна от предходни държавни управления.

Трипартийният кабинет на Фицо, включващ крайнодесни министри, към този момент блокира пакет от военна помощ за Украйна от 40,3 милиона евро, плануван от предходната администрация.

Чешката република и Словакия одобриха хиляди украински бежанци от войната, само че в този момент се разделиха дали да продължат военната помощ.

" Убеден съм, че към момента има смисъл, тъй като Украйна се нуждае от нашата помощ за своята смела битка ", сподели Фиала от Чешката република.

Фицо настоя, че макар че неговата страна няма да даде спомагателна военна помощ на Украйна, тя няма да възрази против други да я предложат.

" Ако Чехия или която и да е друга страна в света или Европа реши да даде на Украйна военна помощ, ние няма да осъдим никого, сподели той.

Неотдавнашната предизборна акция в Словакия беше помрачена от дезинформация, фокусирана значително върху съветското навлизане в Украйна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР