Словашката компания за информационна сигурност ESET обикновено присъства на страниците

...
Словашката компания за информационна сигурност ESET обикновено присъства на страниците
Коментари Харесай

ESET реши да съди словашки политик

Словашката компания за осведомителна сигурност ESET нормално участва на страниците на „ Калдата “ по отношение на тематики за сигурност, само че този път свързаната с нея вест няма общо със зловредни стратегии, троянци и сходни. Става дума за това, че мениджмънта на ESET се е ядосал не на смешка на локален политик са решили да го съдят, предава The Register, базирайки се на словашкото издание SME.

От страницата на Любош Блаха в Wikipedia разбираме, че той е изключително ексцентрична фигура – нео-марксист, социалист и социалдемократ с прогресивни възгледи. Това, което не написа там е, че Блаха несъмнено не е почитател на ESET.

Според El Reg, Блаха нееднократно е упреквал компанията за антивирусна отбрана във връзки с Централното разследващо ръководство на Съединени американски щати (ЦРУ), упреквал ги е, че подкупват локални представители на бизнеса и ръководството, корупция и съдействие с непознати разследващи организации. Последното не би трябвало да е толкоз необичайно, вземайки поради, че ESET са взели участие нееднократно в разкриването на киберпрестъпни групи, съдействайки си със силови организации от целия свят. На ESET обаче очевидно им е писнало от изблиците на Блаха против компанията в обществените мрежи и го водят на съд. Репортер на SME изяснява, че антивирусните експерти са се решили на тази последна стъпка, тъй като Блаха е написал няколко подвеждащи статуса във Фейсбук. Блаха пък не си замълчал на заплашването за съд, пишейки във Фейсбук: „ ESET се пробват да ме накарат да си мълча. Това е тяхната визия за независимост и народна власт! “, определяйки ги като „ откровени фашисти “.

И още нещо занимателно от The Register. Те означават това, че Гугъл Translate е решил да преведе името на словашката компания на британски, с което се е получило любопитно комплициране.

„ Гугъл Translate обръща ESET в Isis, когато превежда от словашки на британски. Думата Eset е словашкия еквивалент на „ Изида “ (на британски – Isis – абревиатура, с която на британски се отбелязва терористичната организация „ Ислямска страна “ (ИДИЛ) – б.а.), която е богиня на брака и плодовитостта. Макар и заглавието на SME „ Търпението на ИДИЛ се изчерпва и съди Блаха “ да допуска, че главорезите от терористичната група „ Ислямска страна “ най-сетне да са се обърнали към кротичък път за разрешаване на споровете, то това си е просто неточност в превода “, заключават от The Register.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР