Словакия иска да улесни обстрела на мечки, които според правителството

...
Словакия иска да улесни обстрела на мечки, които според правителството
Коментари Харесай

Словакия предлага закон за обстрел на мечки

Словакия желае да улесни обстрела на мечки, които съгласно държавното управление съставляват заплаха за селата, заяви в. „ Политико “. Министерството на околната среда предлага законопроект, който ще бъде интензивен в Народното събрание, с цел да разреши на локалните управляващи и упълномощените ловци да ломвят и обезвреждат мечки, приближаващи обитаеми места.


Съгласно актуалните правила мечките могат да бъдат убивани, единствено откакто са били прогонени от жилищата или назад в гората. Съгласно препоръчаните нови правила, акредитиран личен състав ще може да ги обстрелва в границите на 500 метра от границите на селата. Законопроектът е създаден, откакто през март почина жена, която падна в дере преследвана от мечка. Петима други поданици бяха ранени при обособена офанзива.

Министърът на околната среда Томаш Тараба, който съставлява крайнодясната Словашка национална партия, внесла проектозакона, упорства за разхлабване на разпоредбите за отбрана на мечките както на национално, по този начин и на европейско равнище. На среща на министрите на околната среда на Европейски Съюз предходната седмица Тараба прикани Европейската комисия да намали статута на отбрана на кафявата мечка.

Мечките са предпазен тип според законодателството на Европейски Съюз, което значи, че тяхното умъртвяване е строго контролирано и не би трябвало да подкопава дълготрайното им запазване. Ускорената законодателна процедура отстранява някои бариери в Народното събрание, само че Тараба въпреки всичко ще се нуждае от необятна поддръжка, с цел да бъде призната смяната. „ В къси периоди ще дадем късмет на опозицията да покаже дали е на страната на жителите, тяхното здраве и живот, или на страната на всякакви безотговорни неправителствени организации, които споделят, че мечките са тревопасни и жителите не са застрашени. “, сподели министърът в прессъобщение. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР