Слоновете са изумителни животни, няма две мнения по този въпрос.

...
Слоновете са изумителни животни, няма две мнения по този въпрос.
Коментари Харесай

Как слоновете решават проста математическа задача само с хоботите си

Слоновете са изумителни животни, няма две отзиви по този въпрос. За следващ път се убедихме в този факт откакто научихме, че те са единствените животни, които вземат решение елементарна математическа задача единствено посредством обонянието си.
 Elephant Jungle Sanctuary - паркът на слоновете в Тайланд
Паркът на слоновете в Тайланд

С мисъл за животните, а не за туристите

До тези заключения стигат учени от колежа Хънтър, които вършат изследването, като следят шест азиатски слона, на възраст от 12 до 45 години.

Експериментът, осъществен в Anantara Golden Triangle Elephant Camp в Северен Тайланд, открива, че слоновете могат да вършат калкулации, като за задачата употребяват единствено хоботите си.
 Снимка 442954

Обонянието на слоновете е толкоз положително, че при тестванията те са били в положение да открият коя от две непрозрачни кофи с похлупак на дупки съдържа повече слънчогледово семе. Изчисляването на количества не е нехарактерно за редица животни, само че всички те го вършат с очите си, за разлика от слоновете, които съумяват единствено посредством помирисване.

Според Daily Mail това е първият сходен случай, записан от зоолози, в което едно животно може да реши кое от две количества е по-голямо, като за задачата употребява единствено обонянието си.
 Ракът при слоновете - каква е повода да не се разболяват
Защо слоновете не се разболяват от рак

Тайната, която се крие в гените
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР