Сложната ситуация между двете страни-членки на Оргнизацията на договора за

...
Сложната ситуация между двете страни-членки на Оргнизацията на договора за
Коментари Харесай

Казахстан блокира транзита на руски нефт

Сложната обстановка сред двете страни-членки на Оргнизацията на контракта за групова сигурност е станала без публично предизвестие и оповестени аргументи, отбелязв The Moscow Times. В същото време, пзарът на горива в Киргизстн до 20 дни може да изпадне в дефицит, оповестяват локални медии, базирайки се на данни от Асоциацията на петролните търговци на Киргизстан.

Сега Асоциацията и Киргизките железници се пробват сами да намерят решение на казуса, само че считат, че въпросът би трябвало да се реши от двете централноазиатски републики на междуправителствено равнище – по този начин, както на 23 септември беше контрактувано в взаимен протокол, съгласно който сред Киргизстан и Казахстан трябваше да се обезпечат непрекъснати доставки на обществено значими артикули, в това число горива и смазочни материали, зърно, масло и захар.

След по-малко от седмица, на 28 септември, на срещата на върха сред петте централноазиатски страни и Германия, президентът на Казахстан Касим Жомарт Токаев съобщи, че страната му ще съблюдава глобите против Русия, само че...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР