Сливен. В местността Карандила край Сливен бе открит спортно-туристически комплекс

...
Сливен. В местността Карандила край Сливен бе открит спортно-туристически комплекс
Коментари Харесай

Сливен: Спортно-туристически комплекс „Сините камъни“ бе открит в местността Карандила

Сливен. В местността Карандила край Сливен бе открит спортно-туристически комплекс „ Сините камъни “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Сливен . Той включва почивна база, атракциона „ Въжеландия “ и две стадиони – мултифункционално, за тенис, волейбол и баскетбол, и футболен стадион, които са с най-нов клас ударопоглъщащи настилки, сертифицирани от FIFA. Това е единствено първият стадий от построяването на Въжения парк, който планува основаването на най-дългата в Европа ЗИП линия. Тя ще свързва резервата Карандила със Сливен и построяването на зала за битка и джудо. Събитието провокира голям интерес измежду жителите и гостите на града.
„ Изключително съм благополучен да видя толкоз хора тук на Карандила, на това оборудване, което преди време, в моето детство, събираше децата на Сливен. Радвам се, че можем да открием в действителност подобен огромен план, това неповторимо за България оборудване – „ Въжеландия “. Изобщо целият комплекс. Това, което се прави, единствено обогатява нашия град и може да носи същинска наслада. Трябва да кажа, че всичко, което виждаме тук, е частна инвестиция. Това че преди две години започнахме този план, когато Общината даде на концесия стадиона и другите неща, които вършим с вложителите, демонстрира, че локалната власт в Общината, дружно с частни вложители, в действителност може да преобрази града и местата, които всички ние обичаме. Вярвам, че това е единствено един стадий от доста хубавите неща, които ще се случат тук на Карандила. И на Даулите, Общината има общ организационен проект и там към този момент може да се влага. Пожелавам на всички да имате доста приятни страсти тук през днешния ден и оттук-нататък и дружно да нпарвим Карандила доста посещавано място от децата и младежите на Сливен “, сподели по време на откриването кметът Стефан Радев.
Той напомни още, че Общината планува изцяло възобновяване на въжената линия. По този метод новото и съвременно оборудване ще дава комфортна връзка, с която за 20 минути да се стига от града до планината.
Управителят на спортно-туристически комплекс „ Сините камъни “ Станислава Стефанова съобщи от своя страна, че точно с помощта на дейната роля и подпомагане от страна на локалната власт спортният комплекс към този момент е реалност.
„ Приветствам всички с добре пристигнали. Надявам се, че инвестицията, която направихме и всичко обвързвано с нея, ще ви радва отсега нататък, както нашите съграждани, по този начин и туристите, които посещават Сливен “, съобщи Стефанова.
Сред формалните лица на събитието бяха също ръководителят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев, заместник-кметът Стоян Марков, регионалният шеф Чавдар Божурски и шефът на Държавна организация „ Национална сигурност ” Николай Чиликов.
Проектът трансформира „ Сините Камъни “ и Сливен в най-новата туристическа атракция, където целогодишно жителите, гостите на града, туристите, професионалните спортисти и всички искащи ще могат да спортуват и да почиват интензивно в Балкана. До момента в Спортно-туристически комплекс „ Сините Камъни “ са вложени 3 500 000 евро – за реиновиране на цялата база и за създаване на атракционния парк.
Кемпер Стоп също е подготвен и започва по едно и също време с Въжения парк. Изградена е цялата прилежаща инфраструктура на обособена зона за къмпингари, която може да поеме 30 кемпера и каравани.
За положителното въодушевление на гостите при откриването се погрижиха младите реализатори Михаела Маринова, Павел и Венци. Шоуто продължи с концерт на Криско. Водещ на празника беше Петьо Петков-Шайбата. На събитието участваха и доста спортни звезди като международните първенци Станка Златева и Иван Стефанов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР